Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crepes Suzette ahogy Glaser készíti

Crepes Suzette ahogy Glaser készíti
Crepes Suzette ahogy Glaser készíti
39 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia konyha egyik klasszikusa.

hozzávalók / 4 adag

A crepeshez

A szószhoz

A sütéshez, flambírozáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A crepeshez a vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük a tojással és a tejjel. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot és a sót, botmixerrel simára dolgozzuk. Hozzákeverjük a narancslikőrt és a vizet, majd lefedve kb. 1 órát hagyjuk állni.
  2. A tésztából egy 28 cm átmérőjű, enyhén kikent serpenyőben egymás után 8 crepest sütünk. A crepeseket melegen tartjuk.
  3. A szószhoz egy serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a vajat és rászórjuk a cukrot, hagyjuk karamellizálodni, majd felöntjük a narancslével és a likőrrel. Hozzáadjuk a narancshéjat, és kb. 3 percig főzzük.
  4. A crepeseket négybe hajtjuk, belehelyezzük a szószba, és megforgatva felmelegítjük. A likőrt a palacsintákra öntjük, és meggyújtjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 893
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

flambírozott palacsinta, francia palacsinta, narancsos flambírozott palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

370
vaj 1 ek
tojás 2 db
tej 350 ml
1 csipet
cukor 1 ek
finomliszt 125 g
ásványvíz 50 ml
cointreau 1 ek
vaj 1 ek
cukor 4 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 2 narancsból nyert
cointreau 3 ek
vaj 10 g
cointreau 3 ek