Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsintacsigás sütemény

Palacsintacsigás sütemény
Palacsintacsigás sütemény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én egy olyan desszertet szeretnék megosztani veletek, ami akkor jutott eszembe, mikor tegnapról maradt palacsintákat találtam a hűtőmben, és nem szerettem volna a megszokott módon tálalni. Így készítettem belőle egy nagyon finom desszertet, amit tovább lehetne fokozni bármilyen gyümölcs hozzáadásával is. Kinek-milyen az ízlése :-)

Remélem Nektek is ízleni fog!:-)

hozzávalók / 4 adag

Piskóta (1 tojásos kakaós piskóta):

  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor (1 ek = kb. 2 dkg)
  • 1 cs sütőpor
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 2 ek kakaópor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg liszt

Palacsinta (ahogy én készítem):

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 1 ek napraforgó olaj
  • lekvár a töltéshez

Pudingos töltelék:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor
  • vanília aroma
  • jamaikai rumaroma
  • étcsokoládé

Tojáshab:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kakaós piskóta: Ez egy 1 tojásos, nagyon egyszerű, viszont annál finomabb kakaós alappiskóta, nem kell megijedni, hogy nem lesz szupermagas, nem is az a célja, hanem egy erőteljes, ámbár mégsem keserű csokis alap ;-)
  2. A piskótához a tojást a cukorral, a sütőporral, és a puha margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a tejet. Simára keverjük.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben (kb. 15-20 percig), tűpróbáig sütjük.
  4. Palacsinta (ahogy én készítem): A hozzávalókat egyszerűen elkeverve, a tészta könnyen süthető, az első sütés előtt olajozzuk meg a palacsintasütőt. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség.
  5. Pudingos töltelék: A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 2 szedőkanálnyi tejjel csomómentesen elkeverjük.
  6. Közben a többi tejet a vaníliás cukorral feltesszük forrni.
  7. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos keveréket, lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg fel nem forr.
  8. A tűzről levéve 1 kupaknyi vanília aromát, és 1 kupaknyi jamaikai rumaromát keverünk bele. Hagyjuk kihűlni.
  9. Összeállítás: A palacsintákat megtöltjük a kedvenc lekvárunkkal, és a kakaós piskótára egymás mellé fektetjük őket (kb. 8 palacsinta fér egymás mellé). Az étcsokoládét apró darabokra törve a palacsintákra szórjuk, majd ráöntjük a pudingot, és elkészítjük a tojáshabot.
  10. A tojásfehérjékből cukorral kemény habot verünk (legyünk türelmesek, eltart egy darabig, kb. 10 perc), majd nyomózsákba rakva a puding tetejére nyomjuk, a nekünk tetsző formában. De úgy is jól mutat, ha csak rákenjük a tetejére.
  11. Mehet is vissza a sütőbe addig, amíg a tojáshab szépen megbarnul. Aztán a sütőt lekapcsolva, a sütőben hűtjük ki a sütit! Ez azért fontos, hogy a megkeményedett tojáshab ne puhuljon vissza, és essen össze!
  12. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 24x18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 176
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Adryka

Mióta szakács: 2013.06.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsintacsigás piskótás desszert, pudingos palacsintatekercses piskóta tojáshabbal, piskótás palacsintatekercsek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ciociara
Adryka / Ciociara Mon, 2013-06-24 10:43

Szia, örülök :-) És remélem Neked is annyira fog ízleni, mint Nekem :-)

kgyorgyi1968, érdekesnek érdekes, de igazán ízletes, de előtted a választás joga, hogy elkészíted e vagy sem, a negatív kritikát is szívesen fogadom :-)