Nosalty Logó

Cornbread, az amerikai kukoricakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1908 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 159 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5355.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    3632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3556 micro
Összesen 1908 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 230 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Elkészítjük a házi írót: a tejhez hozzáöntjük a citromlét, elkeverjük, majd félretesszük pihenni. A citromban lévő sav 10-20 perc alatt “túróssá” teszi a tej felszínét, és ezzel gyakorlatilag kész is a házi író. Egyébként ma már szinte minden szupermarketben kapni írót, így készen is beszerezhetjük.
  2. Egy kisebb tepsibe beleöntjük az olajat, és utánadobjuk a vajdarabkánkat is. Forró sütőben pár perc alatt felhevítjük, majd a sütőt lekapcsolva, amennyire lehet, melegen tartjuk. Az nem baj, ha picit bebarnul a vaj, sőt, szuper íze lesz, viszont figyeljünk rá, nehogy odaégjen!
  3. Egy nagyobb keverőtálba öntjük a kukoricadarát, a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. Alaposan elkeverjük.
  4. Jöhet bele a két tojás és az író, majd az egészet csomómentesre keverjük. Végül óvatosan hozzáöntjük a forró zsiradékunkat, és azt is jól belekeverjük a tésztába. A jóval melegebb zsiradék a hidegebb tésztába érve felhabzik, de ez teljesen normális - viszont pont ezért fontos, hogy a felhevített zsiradékot picit hagyjuk hűlni előtte.
  5. A csomómentes tésztát eztán visszaöntjük a zsiradékos tepsibe, és 220 fokos sütőbe tesszük egy negyed órára.
  6. Kockákra vágjuk, és vajjal megkenve fogyasztjuk. Reggelinek vagy köret gyanánt egyaránt szuper választás.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sűtés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 416
  • Össznézettség: 2777
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 17.

Receptkategóriák

Az amerikai dél talán legnépszerűbb étele a cornbread: a nálunk is kedvelt kukoricakenyerektől eltérően a tengeren túlon kukoricadarából készül, tepsiben sütik, és sütőporral vagy szódabikarbónával teszik könnyeddé és légiessé. A kukoricakenyér hagyománya az őslakos indiánoktól ered, a polgárháború során pedig nagy népszerűségre tett szert, mert nem csak egyszerű, de tápláló és finom is. Még melegen, egy kevés vajjal megkenve a legjobb!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

HETI MENÜ: készülünk a karácsonyra – főszerepben a fahéj

Mi már készülődünk a karácsonyra, és ennek az alaphangulatnak az illatok és ízek is kötelező elemei – ide tartozik a fahéj is, amit most nemcsak süteményekbe csempészünk bele, hanem különleges fogásokba is, hogy lássátok, milyen kreatívan és sokoldalúan használható fűszer. A menühöz pedig remekül illik majd a Coca-Cola legújabb terméke, a Coca-Cola Zero Fahéj is! (x)

Szponzorált tartalom

További cikkek