r
Nosalty Logó

Citromtorta Nikitől

Nikolett
Citromtorta Nikitől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1839
Kalória
30.6g
Fehérje
226.4g
Szénhidrát
90.1g
Zsír
308.8g
Víz
547.6g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
122.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1730 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    226.4 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    801 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    360.5 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6919.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    2560 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    1761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    905.5 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 7357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 fehérjét 6kanál vízzel, csipet sóval, a cukor egyharmadával keményre verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a 6 kanál vizet, a porcukrot, még verjük kicsit, aztán a sárgákat lazán elkavarjuk benne és a liszttelösszeszitált sütőportés szódabikarbónát is.
  2. Tortaformába tesszük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ameddig sül elkészítjük a krémet. Az 1 l tejet felforraljuk az ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A pudingot elkeverjük a tejjel, és mikor forr, beleöntjük a pudingot és sűrű pépet főzünk belőle. Belereszeljük a citromhéjakat és belenyomjuk a levét is, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Ameddig hűl a puding 3 szeletre vágjuk a tortát és felverjük 0,6dl tejszínt, amibe habfixet és egykis porcukrot teszünk, és egy kis citromlevet.
  5. Miután kihűlt a puding és felvertük a tejszínhabot összekeverjük a két krémet, egy habkönnyű masszát kapunk. Amit úgy osztunk el, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon.
  6. A maradék tejszínt felverjük, habfixet, porcukrot, és egy kis citromlevet teszünk bele. Ezzel kívánságunk szerint feldíszíthetjük a tortánkat.
  7. A tetejére lime és citromkarikákat teszünk még díszítésként.
  8. Elkészítés után jó ha 2-3 órát a hűtőben tároljuk (érleljük).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Hát az az igazság, hogy húsvétról maradt itthon még citromunk. A héten volt a nagybátyám névnapja és gondoltam, kellene sütni neki valamit. Kutakodtam az interneten, több citromtorta tetszett, de valahogy mégsem volt az igazi. Anyu erre azt mondta, hogy a piskótát megcsináljuk, csak a krémet nézd meg:) így hát ez egy összevegyített torta, ami nagyon mutatós és eszméletlen finom. További képek itt:

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...