r
Nosalty Logó

Citromos zöldborsókrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Citromos zöldborsókrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 396 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 67 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7435 micro
Összesen 396 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2174 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7-8 perc alatt puhára főzzük.
  2. Ha a borsó elkészült, akkor leszűrjük róla a vizet, és eltávolítjuk a babérleveleket.
  3. A borsóhoz adjuk a citromlevet, kevés borsot és az olívaolajat, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A borsópürét friss snidlinggel ízesítjük, a megkent kenyereket pedig kevés olívaolajjal és durvára darált csilipaprikával szervírozzuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 153
  • Össznézettség: 83025
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Receptkategóriák

Bevallom, én magam sem gondoltam, hogy ennyire finom lesz a végeredmény, amikor nekiálltam elkészíteni ezt a krémet. Én most fagyasztót ürítettem, és a maradék mirelitet használtam fel, de ugye mondanom sem kell, hogy a friss, hüvelyesből még finomabb? Ízesíthetjük akár kevés mentával, de akár egy-két kiskanál tormával is izgalmasabbá tehetjük.

Hozzászólások

Ágicámdrágám

Jól hangzik,én babérlevél helyett petrezselyemmel készítem el :)

joppi

finom, bár annyit változtattam, hogy olivás margarinnal kevertem fel olaj helyett + tettem bele egy teáskanál mustárt. :)

walterbenjamin

Remek az ötlet. Én olívaolajon pirítottam fokhagymát, és arra tettem a borsót, nem is kellett sokat párolni rajta kevés vízzel, hogy elég puha legyen a turmixoláshoz. A pirított fokhagymás íz szuper hozzá, krémesítésnek pedig kevés majonézt.. Úgy sem volt rossz :)

Törölt felhasználó

Azt hiszem, nem art az en melyhutombol is uriteni kicsit :)

skylla

Miért van a kép fejjel lefelé?

tibaircsi

bár zöldborsó intoleranciám van....de ennél a receptnél mondtam azt, h baromira nem érdekel. :D :D isteni finom ez a krém.

finance

Köszi a receptet! Elkészítettem és nagyszer? lett! Kipróbáltam és tortilla mártogatósnak is kiváló, csak nem tettem rá csilipaprikát, hanem belekevertem egy kis Er?s Pistát. Kicsit idegenkedtem el?ször, de néha muszáj újítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.