Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos zöldborsókrém

Citromos zöldborsókrém
Citromos zöldborsókrém
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom, én magam sem gondoltam, hogy ennyire finom lesz a végeredmény, amikor nekiálltam elkészíteni ezt a krémet. Én most fagyasztót ürítettem, és a maradék mirelitet használtam fel, de ugye mondanom sem kell, hogy a friss, hüvelyesből még finomabb? Ízesíthetjük akár kevés mentával, de akár egy-két kiskanál tormával is izgalmasabbá tehetjük.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7-8 perc alatt puhára főzzük.
  2. Ha a borsó elkészült, akkor leszűrjük róla a vizet, és eltávolítjuk a babérleveleket.
  3. A borsóhoz adjuk a citromlevet, kevés borsot és az olívaolajat, majd botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. A borsópürét friss snidlinggel ízesítjük, a megkent kenyereket pedig kevés olívaolajjal és durvára darált csilipaprikával szervírozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 65 016
elküldve: 35
receptkönyvben: 1 897
elkészítve: 112/112
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

borskrém, zöldborsós szendvicskrém

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tibaircsi
tibaircsi Mon, 2017-07-24 11:34

bár zöldborsó intoleranciám van....de ennél a receptnél mondtam azt, h baromira nem érdekel. :D :D isteni finom ez a krém.

Koni08
Koni08 Sun, 2015-01-18 11:27

Azt hiszem, nem art az en melyhutombol is uriteni kicsit :)

walterbenjamin
walterbenjamin Fri, 2014-06-27 08:44

Remek az ötlet. Én olívaolajon pirítottam fokhagymát, és arra tettem a borsót, nem is kellett sokat párolni rajta kevés vízzel, hogy elég puha legyen a turmixoláshoz. A pirított fokhagymás íz szuper hozzá, krémesítésnek pedig kevés majonézt.. Úgy sem volt rossz :)

joppi
joppi / joppi Tue, 2014-06-03 22:18

finom, bár annyit változtattam, hogy olivás margarinnal kevertem fel olaj helyett + tettem bele egy teáskanál mustárt. :)

67
zöldborsó 30 dkg
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
snidling 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint