Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos karfiolkrém

Tojásos karfiolkrém
Tojásos karfiolkrém
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátomnál voltunk látogatóban, amikor kóstoltam ezt a finomságot, azóta is a család egyik kedvenc étele. Általában rántott husik mellé esszük, de szoktuk pirítóssal és pogácsával is eszegetni.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. A 2 tojást keményre főzzük.
  3. Ha a karfiol megfőtt, a tojás kivételével az összes hozzávalóval kézi turmix-szal összekeverjük.
  4. A tojást tojásszeletelőn felvágjuk, majd keresztbe fordítjuk, és úgy is feldarabaljuk.
  5. A feldarabolt tojást belekeverjük a krémbe.
  6. Ha kihűlt a krém, pár órára a hűtőbe tesszük.
  7. Petrezselyemzölddel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 427
elküldve: 3
receptkönyvben: 162
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gritka

Mióta szakács: 2011.10.06.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

majonézes-tojásos karfiolpüré, karfiolos szendvicskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

135
karfiol 0.5 kg
tejföl 1 ek
mustár 0.5 ek
majonéz 2 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 kk
cukor 0.5 teáskanál
főtt tojás 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint