Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérbab humusz

Fehérbab humusz
Fehérbab humusz
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy anyuka számára mindennapos izgalom, mit eszik gyermeke, ha hazaér az iskolából. Ha egy adag babos kencét talál a hűtőben, csak törnie kell hozzá egy darabka friss cibattát és máris csillapítani tudja éhségét, ameddig a “szakácsnő” hazaérkezik. Az ilyen krémeket nem csak lepénnyel, de pucolt, hosszúkásra vágott sárgarépával, angol zellerrel, paprikával, sőt saláta mellé pirítóssal is tálalhatjuk. A felnőttek legalább annyira örülnek neki, mint a gyerekek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Délutáni uzsonnára, esti összejövetelekre, de reggelire is kiváló finomság!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot utasítás szerint áztassuk be, és főzzük puhára sós vízben.
  2. Szitán passzírozzuk át, hogy héjától megszabadítsuk.
  3. Egy kis tálban botmixerrel vagy robotgépben keverjük simára a hozzávalókat.
  4. A kencét díszítsük friss bazsalikom levéllel, tálaljuk cibattával, naanal vagy pirított rozskenyérrel.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 590
elküldve: 1
receptkönyvben: 211
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Humusz, babpüré, babos kence

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ingyombingyom
ingyombingyom Fri, 2015-06-05 16:56

Mi az a tahini? Nem találom, és a humuszhoz nélkülözhetetlen, ahogy látom,......

ingyombingyom
ingyombingyom Fri, 2015-06-05 17:20

Szia, Gréti, nagyon köszönöm a gyors választ, nagyon kedves vagy!
Meg fogom csinálni, nem tűnik ördöngösségnek!
Szép hétvégét, sütést,főzést!!!
Üdv Ingyombingyom

295
fehérbab 30 dkg
citromlé 2 ek
tahini 2 teáskanál
vörösborecet 2 teáskanál
dijoni mustár 2 teáskanál
víz 2 evőkanál
bazsalikom 2 ek
kakukkfű 1 ek