Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos túróhab vegyes eperzselével

Citromos túróhab vegyes eperzselével
Citromos túróhab vegyes eperzselével
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez egyszerűen nincs mit mondani, csak azt, hogy kóstolja meg!!

hozzávalók / 10 adag

A zseléhez

A túróhabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb forralóba öntsük bele az almalevet és kb 100 ml vizet. Tegyük bele a reszelt gyümölcshéjat, a cukrokat és főzzük fel. Ha felforrt, kavarjuk el a keményítőt kevés hideg vízzel, és sűrítsük be vele. Habverővel kavarjuk hozzá a likőrt és vegyük le a tűzről.
  2. Adjuk hozzá enyhe kavargatás mellett a négybe vágott epret, és az egyéb piros gyümölcseinket.
  3. Készítsünk elő 2 tálat, az egyikbe verjünk félkemény habbá 300 ml tejszínt. A másikba tegyük bele a túrót, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a porcukrot.
  4. A zselatint kb 100 ml vízben mikró segítségével oldjuk fel és kiskanállal kavarjuk csomómentesre.
  5. A felvert tejszínhabot adjuk a túróhoz és habverőgép segítségével jól dolgozzuk össze, majd lassú folyással adagoljuk hozzá a folyékony zselatint. Tetejét simítsuk el és 2 órát hagyjuk hűtőben dermedni.
  6. Tálaláskor a gyümölcszselét tegyük mélytányérba, és locsoljuk körbe dekoratívan a maradék folyékony tejszínnel. Tetejére vizes kanállal adagoljuk rá a túróhabot, és tetszés szerint díszítsük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 149
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos túrókrém, tejszínes-citromos túró, túróhab eperzselével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

354
eper 250 g
málna 250 g
piros ribizli 250 g
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
almalé 300 ml
likőr 50 ml
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 2 evőkanál
tehéntúró 300 g
habtejszín 400 ml
citromlé 3 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 120 g
zselatin 15 g