r
Nosalty Logó

Citromos-tejfölös halleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Citromos-tejfölös halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    2345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat filézzük ki, majd a filéket ízlés szerint daraboljuk fel, és tegyük félre. (Vágjuk félbe a filét, majd csíkozzuk fel.)
  2. A csontos részét daraboljuk fel, és a fejjel együtt főzzük majd bele a levesbe.
  3. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel apróra. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
  4. Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  5. Pár perc után adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a halcsontot a fejjel együtt, majd öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje.
  6. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, az ételízesítőt és a paprikakrémet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk bele a citromlevet, és főzzük kb. 30 percig. (A citromlevet apránként adjuk hozzá, nehogy túlságosan savanyú legyen.)
  7. Ezután passzírozzuk át lehetőleg úgy, hogy ne kerüljön a lébe halcsont, és szálka.
  8. A tejfölt tegyük egy tálba, adjunk hozzá 1-2 merőkanál levet, majd turmixoljuk össze.
  9. Ezután csorgassuk hozzá a halléhez, tegyük bele az előzőleg feldarabolt halhúst, majd kb. 15 perc alatt főzzük készre a levest. Közben óvatosan hogy a halhús nehogy szétessen keverjük meg, kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 112
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor a hagyományos ponty halászlé helyett lepjük meg a családot egy finom hallevessel. Nálunk tavaly pl. nagy sikere volt ennek a levesnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...