Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos sztracsatella

Citromos sztracsatella
Citromos sztracsatella
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kánikulában is hűsítő, krémes szelet.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet egy keverőlapát segítségével hozzákeverjük.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a piskótamasszát beleöntjük, és 180 C-ra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve tepsistől kihűtjük.
  3. A piskótát egy tálcára helyezzük, a krémet rákenjük, és csokoládéforgáccsal megszórjuk. Hűtőben jól lehűtjük.

Krém

  1. A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  2. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük.
  3. A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a citrom reszelt héját és levét. Alaposan kihabosítjuk.
  4. A felvert tejszínt gyengéden hozzákeverjük egy keverőlapát segítségével, majd az étcsokit belereszeljük, és óvatosan beleforgatjuk.

Teteje

  1. A csokoládét én egy tökgyalu segítségével szoktam forgácsként ráreszelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 944
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

citromos pudingkrémes szelet, sztracsatella szelet citromos tejszínes pudinggal, sztracsatella citromos pudingkrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

433
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
napraforgó olaj 0.5 ek
sütőpor 3 g
szódabikarbóna 2 g
1 csipet
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tej 6 dl
cukor 15 dkg
tejszínízű pudingpor 2 tasak
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg
étcsokoládé 6 dkg