r
Nosalty Logó

Citromos sztracsatella

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Citromos sztracsatella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 4323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 4323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet egy keverőlapát segítségével hozzákeverjük.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a piskótamasszát beleöntjük, és 180 C-ra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve tepsistől kihűtjük.
  3. A piskótát egy tálcára helyezzük, a krémet rákenjük, és csokoládéforgáccsal megszórjuk. Hűtőben jól lehűtjük.

Krém

  1. A pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  2. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük.
  3. A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a citrom reszelt héját és levét. Alaposan kihabosítjuk.
  4. A felvert tejszínt gyengéden hozzákeverjük egy keverőlapát segítségével, majd az étcsokit belereszeljük, és óvatosan beleforgatjuk.

Teteje

  1. A csokoládét én egy tökgyalu segítségével szoktam forgácsként ráreszelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3881
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kánikulában is hűsítő, krémes szelet.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!