r
Nosalty Logó

Mirinda szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mirinda szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4361 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 153 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    167.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10201.5 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    2146 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    3452 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.3 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 4361 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a kakaót, és végül belekeverjük a tojások felvert habját. Egy nagy tepsibe tesszük, és megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A töltelékhez a túrót összekeverjük a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral. A citrom héját belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk. Robotgéppel csomómentessé keverjük.
  3. A zselatint 1 dl vízben pár percig forraljuk, majd hűtjük, és a túrós masszához keverjük. Végül hűtőbe tesszük addig, amíg dermedni nem kezd, s ekkor rátesszük a tésztára.
  4. A süti tetejéhez az üdítőben a pudingport a cukorral elkeverjük, és kifőzzük.
  5. Miután kihűlt, a túró tetejére tesszük, és egyenletesen szétkenjük.
  6. Hűvős helyen kb. fél órát még állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 76
  • 7 napos nézettség: 738
  • Össznézettség: 266720
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes sütire vágytunk, ami nem túl édes...  Régebbi receptek közül erre esett a választásunk. :)

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Éva! Ez tetszik, mert a túró tölteléke lazítva van a joghurttal és így krémesebb állagú. Biztosan finom lehet és nem is baj, hogy nem olyan édes. Elmentettem, köszönöm. Szép napot neked! Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! A süti valóban inkább citromos, friss és nem édes annyira! Nem is nagyon lehet abbahagyni az evését... :) Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Remélem neked/nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk! Szép napot! :) Évi

Olaszné Anci

Kedves Évi! Köszönöm, neked is szép napot! Anci

Maryann

Isteni recept,köszönjük :)))))))))

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett! :)

kuglofff

Mekkora tepsiben készítetted?

Törölt felhasználó

Az az igazság, hogy nem igazán tudom a pontos méretet... Normál tepsiben készült... kb. 26x40cm

Erzsi.Feher

Köszi a receptet,enni már egyszer ettem,megkínáltak,nagyon ízlett de nem tudtam hogy kell elkészíteni,egy kérdésem lett volna még hogy mekkora tepsi kell ehhez az adaghoz/azt jóvolna minden sütinél tudni/de látom a válaszok között 26x40 cm.

Törölt felhasználó

Szia!! A Lányom 1 számú kedvence, a szülinapjára is ezt kell csinálnom!!

Törölt felhasználó

Kedves Évi! Hagyományos tortaformában mennyire lenne szerinted magas?Arra is gondoltam hogy fél adaggal csinálnám,de akkor meg attól tartok,hogy nagyon vékonyak lennének a rétegek.Régebben egyszer megcsináltam,és valami isteni finom lett!! Most a páromnak szeretném elkészíteni,mint torta,de sajnos gondban vagyok az arányokkal. Üdv:Timi

salyvett

Imádom! Szerintem nagyon jó a recept! Én annyit változtattam, hogy az étkezési zselatin helyett (képtelen vagyok vele dolgozni és az ízét sem szeretem) a túrós krémbe két csomag expressz zselatin fix-et teszek, és így megy a h?t?be! A másik, hogy Fantával készítem, így kicsit savanykásabb lesz, ami jobban ízlik nekünk! Nagy kedvenc a családban!!! :)

Zsulu

A mirida szeletnek már nagyon sok verzióját elkészítettem,de nekem ez jön be a legjobban. Köszönet érte!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?