Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birkapörkölt sütőzacskóban

Birkapörkölt sütőzacskóban
Birkapörkölt sütőzacskóban
65 perc / előkészület: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pörköltet szerettem volna készíteni, de villámgyorsan, mert rengeteg dolgom volt és nem tudtam mellette ott maradni. Azt gondoltam, hogy a fiatal bárány hús alkalmas arra, hogy ilyen gyors változatban készítsem el, kicsi adagom volt belőle így megpróbáltam. Tökéletes lett!  Egészen biztos, hogy máskor is fogok más húsféléből is ugyanígy pörköltet készíteni, !:)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőzacskót előkészítjük a hozzávalók belehelyezésére, a végét egy kicsit visszahajtjuk, hogy egy betölthető zsákocskát kapjunk.
  2. A vöröshagymát (esetleg aprítógépben) nagyon apróra szeleteljük, a zacskó aljába kanalazzuk.
  3. Rámérjük az olajat, sót, fűszereket és a zacskóban egy kanállal összekeverkeverjük.
  4. Rárakjuk a darabolt húst, majd ráöntjük a vizet is. 
  5. A zacskó tetején egy szoros csomót kötünk, vagy ha van, elzárószalaggal lezárjuk, majd egy kicsit összerázogatjuk.
  6. A sütőzacskót a csomóval a tetején belehelyezzük egy tepsibe, majd csomó alatt egy ollóval nagyon kicsit bevágjuk, hogy szét ne durranjon sütés közben!
  7. A sütőben 1 óra alatt a gázsütő 5-ös fokozatán készre sütjük, félidőben kicsit megmozgatjuk a zacskót, aztán hagyjuk, hogy tegye a dolgát!:)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 538
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

báránypörkölt, sütőzacskóban készített pörkölt birkahúsból, bárányból készült pörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

465
bárányhús 400 g
vöröshagyma 1 db
olívaolaj 4 ek
1 csipet
bors 1 csipet
fűszerpaprika 1 ek
víz 2 dl