r
Nosalty Logó

Birkapörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
V2rider
Birkapörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1949 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 23390 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1949 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1434.5 g

Zsír

  • Összesen
    1861.9 g
  • Telített zsírsav
    814 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    765 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    6091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24257.4 g
  • Cink
    283 mg
  • Szelén
    1672 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    138 mg
  • Magnézium
    2003 mg
  • Foszfor
    13866 mg
  • Nátrium
    4934 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    6209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    201 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    516 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1755 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    4199 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3082 micro
Összesen 23390 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Leszedjük a faggyút a húsról, felkockázzuk a színhúst, kb. 3x3cm-re, a csontosát elfűrészeljük kb 5 cm-re.
  2. Felaprítjuk a vöröshagymát.
  3. Alágyújtunk a bográcsnak, a zsírt felolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta a vöröshagymát.
  4. Rárakjuk a színhúst, kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk, utána rárakjuk a csontosát, ezt is kissé pirítjuk.
  5. Megszórjuk pirospaprikával, jól összeforgatjuk, ha kell vizet öntünk alá, néha megkeverjük.
  6. Lassú tűzön főzzük, közben felaprítjuk a belsőséget 1x1 cm-s kockákra.
  7. Kb. 1,5 óra múlva hozzáadjuk a belsőséget, a lenyomott fokhagymát, a borsot, csilit és összekeverjük.
  8. Puhulásig főzzük, már nem keverjük, csak rázogatjuk a bográcsot, nehogy a hús összetörjön.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 121210
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birkapörkölt bográcsban
V2rider 21 recept

A párom szülei birkát vágtak, másnap sor került a főzésre. Nem ez volt az első alkalom, náluk hagyomány családi ünnepekkor birkát vagy kecskét vágni. Mindig meg volt az állandó szakács, akinek a feladata volt a főzés, sajnos most családi okok miatt nem tudott eljönni. Így ránk maradt a feladat. Ő hagyományos módon szokta elkészíteni, de én úgy gondoltam, inkább pörkölt készítéséhez hasonlóan oldjuk meg a feladatot. A párommal közösen álltunk neki, mint általában a szabadtéri főzéshez. A bográcsból a 40 litereset használtuk. Kicsit tartottam tőle, mert mi még birkát nem főztünk, de a végeredmény nagyon finom lett. A birka egyébként 2012 tavaszi volt, nem túl nagy, de szép húsos, a combjai és a karajok a fagyasztóba kerültek a fele belsőséggel együtt, a főzés december 21.-én volt elkövetve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...