Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes gyümölcstorta

Citromkrémes gyümölcstorta
Citromkrémes gyümölcstorta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám születésnapjára készült. Nigellától lestem el, telitalálat volt, mert Anya nagyon szereti a citromos dolgokat, nekem meg sajnos nem volt sok időm tortát készíteni. Vigyázat, egyszerű és citromos! :)

hozzávalók / 6 adag

Alap

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. Aprítsuk morzsásra a kekszet, majd keverjük el a puha, sótlan vajjal. Az így kapott nedves homok állagú masszát nyomkodjuk egy kb 25 cm-es piteformába úgy, hogy az oldalaira is jusson bőven.
  2. Tegyük a mélyhűtőbe 15 percre.

Krém

  1. Egy tálban keverjük össze a mascarponét és a lemon curdot.
  2. Öntsük a hűtött alapra, kenjük el egyenletesre a tetejét.

Tetejére

  1. Halmozzuk a tetejére a gyümölcsöket, semmi rendszer, csak szépen rusztikusan :)
  2. Tegyük a hűtőbe 4 órára, de még jobb, ha egész éjszakára.
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 639
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kexie

Mióta szakács: 2011.04.03.
18 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés gyümölcstorta, lemon curdös gyümölcstorta, bogyós gyümölcsös torta sütés nélkül

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

804
zabkeksz 375 g
vaj 70 g
mascarpone 400 g
lemon curd 240 g
áfonya 100 g
piros ribizli 100 g
szeder 100 g
málna 100 g
eper 100 g