Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta ahogy johi készíti

Citromtorta ahogy johi készíti
Citromtorta ahogy johi készíti
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuper nyári-tavaszi édesség, nem csak édességrajongóknak.:) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük.
  3. Majd a sárgáját a cukorral (kristály + vaníliás) habosra keverjük.
  4. A sárgájás cukorhoz elkezdjük hozzászitálni a sütőporos lisztet, közben hozzáfacsarjuk egy nagy citrom levét. és annak, illetve még egy citromnak a reszelt héját adjuk a keverékhez.
  5. Ezután a maradék lisztet is beleszitáljuk.
  6. Ezt követően óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habot a tésztába.
  7. Majd a kivajazott, kilisztezett formába öntjük a keveréket, és 175 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
  8. Ezalatt van időnk a krémre: A finomra szitált porcukorból, a puha vajból és a maradék 2 citrom levéből, illetve annak reszelt héjából robotgéppel homogén masszát keverünk, majd a hűtőbe tesszük.
  9. Ezzel fogjuk tölteni, illetve bevonni a kihűlt tésztát. :)
  10. Ha ez megtörtént, megint visszatesszük a hűtőbe, hogy összeálljon.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 379
elküldve: 2
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

johi

Mióta szakács: 2011.01.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos torta, citromkrémes torta, citromos krémmel töltött torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!