Citrom-alma-narancs chutney
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.9 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 988.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 321 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 516 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 618 micro
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A citrusokról lebányásztam a rájuk száradt fehér héjat, a gyümölcshúst egy lábosba aprítottam.
- Ugyanoda került a két alma magházától megfosztva, héjastól, felkockázva.
- Továbbá a hagyma is kockázva, a fokhagyma törve, csipet só és a gyömbér, a vaj.
- 1 deci vizet adtam a gyümölcsökhöz és a kisrugóssal pürévé főztem az egészet.
- Langyos állapotban adtam hozzá a mézet, a borssal és a chilivel pedig csípősítettem.
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 19845
- Feltöltés dátuma: 2008. december 18.
Ajánló
Mindenféle pecsenye mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sokasodtak a hűtőben a héj nélküli citrusok. Minden vasárnap hajnalban képződik 5 héjtalan citrom, amikor a foszlós kalácsot sütöm a piacra. Nyáridőben azonnal kifacsartam és a piac közönsége limonádé formában fogyasztotta. Mostanság azonban a forralt bor valahogy jobban fogy. (Abba is becsempészek mindig 1 - 2 héj nélküli citromszeletet, de így is sok marad.) A narancsok valami más okból vesztették el a héjukat és már nagyon rájuk fért a feldolgozás. Sütöttem hát kacsát, ahhoz aztán elsőosztályú a chutney (én már csak az angolnál maradok!). A dekorációhoz Vilmosom mikulási mandarinjaiból vettem egyet, amit aztán - héjának eltulajdonítása után - gyorsan befaltam, nehogy újabb bonyodalom képződjön a héjtalan citrussal!