Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cumberland-mártás

Cumberland-mártás
Cumberland-mártás
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az áfonya mellett / előtt a vadételekhez ajánlatos, nagyon ízletes, pikáns mártás, illetve így összeturmixolva inkább chutney. Ugyanis az eredeti recept szerint át kell passzírozni, de én szívesen megeszem a magokat, héjakat is.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Őzpörkölt, őzgerinc, vaddisznósült, vaddisznótokány, vaddisznómáj pástétom, tarpai őznyársak.
Vörösborral készült marhasültekhez is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrom és a narancs héját vékonyan lehámozzuk, apróra vágjuk. Kifacsarjuk a levüket.
  2. A fokhagymát összetörjük.
  3. Az összes alkotót lábasba tesszük, kevergetve felforraljuk. Takarékon fél órán át főzzük.
  4. Botmixerrel összeturmixoljuk. Forrón befőttes üvegbe tesszük, lezárjuk.
  5. Minimálisan 1 hét érlelés után fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 481
elküldve: 3
receptkönyvben: 175
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: angol
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fűszeres ribizli chutney

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

132
piros ribizli 30 dkg
cukor 25 dkg
citrom 1 db
narancs 1 db
száraz vörösbor 2 dl
szörp 0.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
mustár 2 kk
gyömbér 1 ek
bors 1 kk
0.5 kk