Cumberland-mártás
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
132
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1582
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
132
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1317.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.6 g
-
Cukor 326 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 676.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 271 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 240 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 403 micro
Összesen
1582
kcal
- 1% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
125
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A citrom és a narancs héját vékonyan lehámozzuk, apróra vágjuk. Kifacsarjuk a levüket.
- A fokhagymát összetörjük.
- Az összes alkotót lábasba tesszük, kevergetve felforraljuk. Takarékon fél órán át főzzük.
- Botmixerrel összeturmixoljuk. Forrón befőttes üvegbe tesszük, lezárjuk.
- Minimálisan 1 hét érlelés után fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 27
- 7 napos nézettség: 273
- Össznézettség: 41797
- Feltöltés dátuma: 2009. január 27.
Ajánló
Őzpörkölt, őzgerinc, vaddisznósült, vaddisznótokány, vaddisznómáj pástétom, tarpai őznyársak. Vörösborral készült marhasültekhez is kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Az áfonya mellett / előtt a vadételekhez ajánlatos, nagyon ízletes, pikáns mártás, illetve így összeturmixolva inkább chutney. Ugyanis az eredeti recept szerint át kell passzírozni, de én szívesen megeszem a magokat, héjakat is.