r
Nosalty Logó

Christmas Cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Christmas Cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 616 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 7385 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 329 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 616 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3693.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1155.7 g
  • Cukor
    830 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 7385 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 329 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Felverjük a cukrot a vajjal, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a rumot, likőrt, fahéjat, szegfűborsot, vaníliát.
  2. Hozzáadunk egy kevés sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
  3. Belisztezzük a gyümölcsöket, hogy ne üljenek a tészta fenekére, felverjük a tojásfehérjét.
  4. A maradék lisztet felváltva a felvert tojáshabbal szépen elkeverjük a masszánkkal, utoljára hozzáadjuk a gyümölcsöket, mandulát, diót, mazsolát, datolyát.
  5. Kerek tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. Már el lehet előre Karácsonyra készíteni, ha kihűlt a sütink, először becsomagoljuk sütőpapírba, majd alufóliába, hetente egyszer kibontjuk, hústűvel lyukakat ejtünk a tetején, és ezeken keresztül itatjuk egy kis rummal elkevert likőrrel.
  7. Két nappal Karácsony előtt rákenjük a sárgabaracklekvárt vékony rétegben, csak "éppenhogy", erre rátesszük a marcipánt, és várunk másnapig, míg jól megszárad.
  8. A cukormázzal nagyon gyorsan kell dolgoznunk, mert gyorsan megköt. A porcukrot, pár csepp citromlevet és a forró vizet egyneművé keverjük, és gyors mozdulatokkat a süti tetejére kenjük.
  9. A torta oldalát színes karácsonyi szalaggal betekerjük, a süti tetejét kis karácsonyi figurákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22141
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Ajánló

Forralt bor, kávélikőr, kávé, tea...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Christmas Cake
Oli(E)va 85 recept

Eredeti angol recept, persze minden angol esküszik a saját titkos gyümölcs-variációjára... Hetekkel előre lehet kezdeni dolgozni vele, nagyon sokáig eláll, zamatos, nedves torta, nagyon jól lehet mélyhűteni, ha nem fogy el mind, bár ezt kétlem, mert nagyon finom teához, kávéhoz. Most egy fél adagból csináltam egy kis négyzet alakú tortát, hogy időben feltehessem a Karácsonyra, tavaly elkéstem vele..:)) Már több mint huszonöt éve ugyanezt a tortát sütöm, nem cserélném el más recepttel... 25-én szeleteljük fel, ebéd után. Egyik évben olyan sok munkánk volt, pocsék munkaidőben dolgoztam, nem volt időm megsütni, de nálunk enélkül nincs Karácsony, úgyhogy vettem egyet a cukrásztól... Na, vissza is vittem... Elnézést kért, az első adagból volt, mondta, adott egy másikat, az egy fokkal jobb volt, de száz szónak is egy a vége, éjjel kettőig mégiscsak megcsináltam ezt a jól kipróbált receptet...

Hozzászólások

Csiki Piroska

Kedves Oli(E)va! Be jó, hogy az idén nem késtél el. A fotó és a leírás alapján is tetszik. Már Mikulásra meg szeretném sütni. Remélem, ha szorgalmasan "itatom"elkészül addig. Köszi a receptet. Piroska

Oli(E)va

Kedves, Piroska, biztosan elkeszulhet Mikulasra is, tobbszor csak az utolso napokban csinaltam "itatasok" nelkul, ugyis nagyon finom, frissen is zamatos. Az itatas azert van, hogy ha hetekkel (2-3 hettel) elobb elkeszitjuk, hogy ne szaradjon ki, de az izek osszeernek, remelem, izleni fog. Udvozollek, Eva

Rumiszivi

De megenném!!!! Ha szépen megkérlek, küldesz karácsonyra? Legalább egy szeletet... :)). El?re is köszönöm!!!! :D.

Oli(E)va

Szia, rumiszivi ! Cim, iranyitoszam, kerulet, postafiok....::))) Nagyon egyszeru megcsinalni, a receptjeidbol latom, hogy nagyon ugyes vagy, a reci hosszabban van leirva, mint ahogy elkeszul es nagyon kiados. Udv, Eva

Éva-Anyóca

Valami csodásan látványos és finom édesség.:-O Köszönöm szépen, mentve, elkészítés gondolata alatt áll, már eddig háromszor variáltam a karácsonyi sütiket.....:-O Még fogom is...:-o

Oli(E)va

Szia, Eva, orulok, hogy tetszik a suti, tenyleg latvanyos, az csak a fele tortadiszem, amit korulotte latsz, a nagy kerek karacsonyi tortanak, amit Karacsonyra sutok, piros szalag van az oldalan, a diszek meg a feher cukormaz tetejen vannak, nalunk ezeket egy kis zacskoban aruljak direkt a Christmas Cake-et disziteni. Jo keszulodest, Eva

Bea-68

Nagyon szép süti, el is mentettem a receptet. Egy kérdésem van: a cukormázat a marcipánra kell kenni, vagy ez csak egy opció, vagy marcipán, vagy cukormáz?

Oli(E)va

Szia, Bea-68, igen, az eredeti sutirecept alapjan eloszor bekenjuk nagyon vekonyan sargabarack lekvarral, erre jon a marcipan, erre meg a cukormaz. Emiatt nem fog kiszaradni, a suti jo meg hetekkel a Karacsony utan is, jol melyfagyaszthato, ha marad. Tudom, kicsit edes ennyi mazzal, nalunk mi ketten maz nelkul esszuk, a kisfiam egy kis mazat is harap hozza, a kislanyom meg csak a mazat eszi ::))) Udv, Eva

Samiya

Szia Éva! De cuki lett a kép! :) A süti is nagyon finom lehet, ki fogom próbálni én is valamikor! Köszi! Samiya

Oli(E)va

Szia, Samiya, nagyon szivesen, mazak nelkul hetkoznapokra, a kulonleges, tokeletes gyumikenyer. Udv, Eva

Kif Lee

Ez igen! Pontosan így ismerem és készítem én is. Szép lett, ügyi vagy :)

Oli(E)va

Koszonom szepen Judit, tavaly, mikor megcsinaltam Karacsonyra, mar nem volt aktualis feltenni, de azert szerettem volna mindenkivel megosztani az iden, csinaltam egy kicsit... Udv, Eva

Gubigabi

Csodás a süti is és a fotó is gratulálok! Ki fogom próbálni. Üdv.

Oli(E)va

Koszi szepen, gubigabi :)

mickacicka

Kedves Oli(E)va! Nagyon szeretném elkészíteni a süteményt, (amiben van egy pici alkahol, az mindig különlegesen finom lesz) de lenne 2 kérdésem. Mennyire masszív a tészta, vagyis ?zgerinc formában is elkészíthet?, szépen átsül abban is? Mert ajándékba szeretném adni és hosszúkás formában jobban befér egy szép dobozba :) Másik kérdésem pedig, hogy mennyivel el?tte érdemes elkészíteni a sütit, hogy igazán szuper legyen és a locsolgatást milyen id?közönként kell elvégezni? Nagyon köszönöm! Üdv Micka

Oli(E)va

Szia, Micka, barmilyen formaban meg lehet sutni, csak akkor figyelni kell a sutesi idore, meg szerintem az ozgerinc formaban ezt az adagot nyugodtan el lehet felezni, vagy kettot sutni belole. Ez az adag egy kerek 26-os formahoz van, ha magasabb sutit akarunk, akkor 24-eshez. Ha Karacsony elott nehany nappal keszited, nem kell locsolgatni, zamatos, friss marad meg egy-ket hetig is. Az angolok szoktak nagyon elore (3-4 hettel) elobb elkesziteni, akkor hetente egyszer nehany kanal likorrel, (konyakkal, rummal) meglocsolgatjak. Locsolassal, mar most nyugodtan elkeszitheted, leteszel rola. Remelem, tudtam segiteni. Udv, Eva

kovacs katalin

Nagyon guszta,nagyon szép és biztosan finom is.Régóta böngészek és most találtam rá azt hiszem arra amit keresek. Köszönöm!!!

Oli(E)va

Kedves Kati, nagyon szivesen, kellemes adventi keszuludest kivanok, Eva

Rumiszivi

Kedves Eva! Most kapcsoltam ki a süt?t, fél adagnyit megsütöttem püspökkenyér formában, fenséges illata van!!! Már csak ki kell várnom, hogy locsolgathassam lik?rrel és hogy végre megkóstolhassam!! Az els? karácsonyi sütim ezzel félig kész :D !!! Köszi a receptet!!! Üdv. Szivi

Oli(E)va

Szia, Szivi, jaj de joooo....en meg nem csinaltam meg az enyemet, megint hulye muszakokban dolgozok, azt hiszem, jovo het elejem mar nem halaszthatom azert tovabb:) A likorrel csak finoman, a cukrasz se maradjon szomjasan..::)) Mizu Szlovakiaban ? Havazik a Tatraban? Udvozollek, Eva

Rumiszivi

Szia Eva :D, hát a lik?rrel csínján kell bánni, mert lassan többet kóstolgatom, mint amennyi a sütibe megy!!! :D. Karácsonykor egy szelett?l simán berúgok :DD !!! Tátrában biztos van hó (gondolom :)), mostanság nem járok arra :D), de itt (Szenc és Pozsony) talán most több a hó, mint a hegyekben.. és hideg van nagyon, úgyhogy pont jókor jön a lik?rös süti :))). Nálatok is havazik? :D. Jó is lenne, nem? Üdv. Szivi

Oli(E)va

Szia, Szivi, nalunk meg a hegyekben sincs ho, pedig jo magasak...Az Olympus csucs az ketezer meteren feluli, 19 fok, esos ido van, holnap meg a nap sut megint ezerrel. Utalom, mar varom a majust. A mi telunk olyan finom kis kozep-europai oszre hasonlit inkabb. A legtobb Karacsonykor is hetagra sut a nap, tavalyelott 25 fok volt, na csinalj ilyenkor Karacsonyt (egy jo kis likorost)! Udvozollek, jo szankazast, sielest, Eva

aantee

Jól értem, h másfél ev?kanál süt?por kell bele és egy és egyötöd csésze cukrozott gyümölcs? Szokatlan mennyiségek, csak azért kérdezem, ne ezen bukjon el a projekt, mert nagyon guszta! :-)

Oli(E)va

Szia, Aantee, igen masfel evokanal sutopor es masfel csesze cukrozott gyumolcs, bocs, hogy most valaszolok, remelem, meg idoben van. Kellemes Unnepeket, Eva

Rumiszivi

Kedves Eva, ma már megkóstoltam (nem bírtam kivárni :D), naaagyoonn finooomm, még egyszer köszi a receptet! :D Békés, boldog ünnepeket kívánok, szia Szivi

Oli(E)va

Kedves Szivi, en is szeretetteljes karacsonyi unnepeket kivanok neked, orulok, hogy izlett a suti, en csak ma fejeztem be az enyemet, melo,melo...::)) Szia, Eva

csahebo

Kedves Éva! Elkészítettem ezt a mennyei süteményt, minden lépést szó szerint betartva még advent 1. vasárnapján. Locsolgattam, visszacsomagoltam és már akkor csorgott a nyálam. Tegnap este megkóstoltuk és mennyei! Köszönet a receptért. Felvettem a karácsonyi süteménytáramba és megígérem, hogy ezentúl nem lesz karácsony nélküle. :)))) A baklava receptet még mindig várom!!! Békés áldott karácsonyt kívánok! Sok szeretettel: Helga

Oli(E)va

Szia kedves Helga, nagyon orulok, hogy izlett ez a nalunk is "nincskaracsonynelkule" suti, a baklavat felteszem talan januarban, ne haragudj, hogy ennyire elkestem vele, nalunk is megy az orult rohanas... Nagyon kellemes unnepeket kivanok, neked es csaladodnak, szeretettel udvozollek; Eva

b7andi

Kedves Éva! Idén karácsonyra a te receptedet néztem ki ehet? ajándéknak. Annyi kérdésem lenne, hogy ha dupla adagot sütök,szépen itatom karácsonyig,akkor akár fel is darabolhatom kisebb darabkákra és bevonhatom egyesével marcipánnal?

Oli(E)va

Kedves b7bandi, termeszetesen...be kell valljam, hogy az en receptem eredetileg dupla adaggal volt, csak ahogy feltettem a nosaltyra "feleztem el", mert eleg a sok mas suti mellett ennyi Christmas Cake, meg eleg tomeny is. Viszont nalunk nagy a csalad, ugyhogy en is mindig dupla adagot sutok. A sutesi idore vigyazz azonban, kell neki kb. 50 perc, figyeld a vegen a sutesnel... Udv; Eva

b7andi

Köszönöm a jó tanácsot, mindenképpen beszámolok róla, h hogy sikerült. Üdv. A.

b7andi

Elkészült, valóban isteni. Egy gyors kérdés: ha már rakerül a marcipán, akkor szobah?mérsékleten kell számítani?

Oli(E)va

Szia, igen, nem kell neki huto, ha nem akarsz sokat varni, nehany ora mulva mar ra lehet kenni a feher cukros mazat is. Aztan szobahomersekleten tarolni, semmi baja nem lesz. Kellemes Unnepeket kivanok, udv; Eva

b7andi

Kedves Éva! Köszönöm a gyors választ. Elkészült, gyönyör? és tényleg nagyon finom. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Szívb?l örülök, hogy nem kell tovább gyümölcskenyér receptet keresgélnem, mert megtaláltam az igazit. :D Kellemes ünnepeket kívánok Neked és családodnak. Üdv Andi

Juliska mama

Szia Eva! Annyira jó, hogy rátaláltam a sütidre. Ma elkészítettem. Természetesen azonnal meg is kóstoltuk. Még jó, hogy egész adagot kavartam és két ?zgerinben sütöttem, így marad karácsonyra is. Gondolom a mázzal még finomabb lesz. Kellemes ünnepeket!

Oli(E)va

Kedves Juliska mama, koszi, hogy az en receptemre esett a valasztasod, het elejen en is mar megcsinalom az enyemet, itt a Karacsony. En is kellemes unepeket kivanok, udv; Eva

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!