r
Nosalty Logó

Túrós-narancsos stollen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Túrós-narancsos stollen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.6 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7043 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2705 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.4 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 5798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a közepébe mélyedést formálunk. Beletesszük a tojásokat és a kétféle cukrot, majd összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat / puha margarint, a tehéntúrót, végül a mandulát, a kandírozott narancshéjat, a rumot és egy csipet sót. Ezután egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 40 percig pihentetjük!
  3. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. 32x42 cm-es lappá nyújtjuk. A hosszanti oldalakat 1-2 cm-re visszahajtjuk a tészta közepe felé, a rövidebb oldalakat pedig úgy hajtjuk egymás felé, hogy találkozzanak, de ne a tészta középen, hanem kb. az 1/3-ánál.
  4. Ezután a széleket kezünkkel lekerekítjük és hosszúkás, 5 cm vastagságú cipót formálunk belőle.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e. Nem baj, ha a közepén kissé megreped, ez nem von le a vizuális és élvezeti értékéből! :)
  6. Mikor kész, megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, és meghintjük porcukorral. Ezután újabb kenés és hintés következik, a műveletet összesen négyszer kell elvégezni. Ezután hagyjuk, hogy kihűljön és a cukros réteg megszilárduljon a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8697
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Ajánló

Én kifejezetten narancsos stollent készítettem, de rengeteg dologgal fel lehet még dobni ezt a süteményt - tehetünk bele többféle kandírozott gyümölcsöt, reszelt citromhéjat és / vagy narancshéjat, mazsolát, őrölt szegfűszeget, fahéjat, aszalt gyümölcsöket, stb. Igazi ünnepi finomság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-narancsos stollen
KösziAnyu 23 recept

Anyukám nyüstölt, hogy süssek valamit a hűtőben várakozó túróból, és aztán elő is keresett nekem egy réges-régi receptet, amin aztán változtattam egy kicsit. Végül nagyon jól sikerült és szép nagy lett. Igazából ez a gyümölcskenyér német változata. Előnye, hogy jól becsomagolva 1 hétig is eláll.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek