Nosalty Logó

Cukor- és gluténmentes teakenyér

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Cukor- és gluténmentes teakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 409 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3279 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 409 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    564 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 3279 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tőzegáfonyát a meleg teába áztatjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A kicsi almát lereszeljük héjastól.
  3. A tőzegáfonyás teába keverjük a citromot és reszelt almát.
  4. Egy külön tálban összekeverjük a burgonyakeményítőt, rizslisztet, sütőport, darált törökmogyorót, szegfűborsot, gyömbért és fahéjat.
  5. A szárazanyagokhoz morzsoljuk a margarint, belekeverjük a tojásokat.
  6. A tőzegáfonyás almát hozzáadjuk a törökmogyorós lisztes keverékhez.
  7. A szeletelt törökmogyorót is belekeverjük.
  8. Egy 25x11x7 cm-es formát kikenünk margarinnal. és rizsliszttel megszórunk, ebbe öntjük a tésztát, és elsimítjuk a tetejét.
  9. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.
  10. Hagyjuk kihűlni, és folpackba csomagolva tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x11x7
  • Sűtés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 179
  • 7 napos nézettség: 264
  • Össznézettség: 4901
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 23.

Ajánló

Piknikre, allergiás vendégeknek, vagy csak úgy!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hosszú bevásárlólista és a bonyolultnak tűnő recept ne ijesszen meg! Jutalmul egy jól eltartható és szállítható ízletes sütit kapunk.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!