r
Nosalty Logó

Céklatorta, ahogy Sylvia készíti

Macska
Céklatorta, ahogy Sylvia készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

csokiöntet

587
Kalória
8.7g
Fehérje
67.3g
Szénhidrát
32g
Zsír
42.4g
Víz
106.9g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
39.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

csokiöntet

Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

csokiöntet

Összesen 5860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta

csokiöntet

Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    320.3 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3591.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    672.6 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    424.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1773 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 5860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A céklát megtisztítjuk, és aprítógépben összevágjuk. Ha nincs aprító, akkor lereszeljük.
  2. A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és hagyjuk hűlni.
  3. A puha vajat habosra keverjük a tojásokkal és a cukrokkal.
  4. Belekeverjük a lisztbe a szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, diót és mazsolát.
  5. A habosra kevert tojásos részhez hozzákeverjük a szárazanyagokat, majd a céklát, a rumot és a kihűlt tejcsokit.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

csokiöntet

  1. Gőz fölött a tejszínt az 5 dkg kockákra tördelt étcsokoládéval folyamatosan kevergetve felmelegítjük - amíg a csokoládé teljesen felolvad, forralni nem kell.
  2. A gőzről levéve hozzáadjuk a maradék 5 dkg csokit és a 3 dkg vajat, és simára keverjük.
  3. A kihűlt sütemény tetejére öntjük, és hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Különösen finom sütemény, akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek