r
Nosalty Logó

Cukkinis csokoládétorta málnakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Cukkinis csokoládétorta málnakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 4899 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 1228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    334.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5589.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1999 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6602 micro
Összesen 4899 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, reszeljük bele a citromhéjat, majd egy fakanállal keverjük össze.
  3. Egy másik tálba üssük bele a tojásokat, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, és az olajjal keverjük simára.
  4. Ezután a száraz keverékhez öntsük hozzá a tojásos-keveréket, majd az olvasztott csokoládét, és keverjük össze. Végül tegyük bele a lereszelt, és a levétől éppen csak egy kicsit kinyomkodott cukkinit, majd keverjük alaposan össze.
  5. A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral, majd egyenlően elosztva kanalazzuk bele a masszát.
  6. Helyezzük a formákat előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük 25-30 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem).
  7. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd vegyük le a tortakarikát, és rácsra helyezve hűtsük ki egészen a tortalapokat.
  8. Keverjük ki a mascarponét a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. Ezután keverjünk hozzá pár kanál málnapépet. (A málnát főzzük pár percig cukorral, és vaníliás cukorral ízesítve, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele, ezután teljesen kihűtve keverjük a krémhez. Egyszerűbb megoldás, de nem olyan finom, mint az előző, ha a málnát botmixerrel pépesítjük, majd szűrőn átpasszírozzuk, és így keverjük a krémbe.)
  9. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként fakanállal, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-málnás krémhez.
  10. Az egyik teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krém felét. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és a tetejére kanalazzuk rá a maradék krémet. Végül díszítsük a tetejét málnaszemekkel. Az elkészült tortát ezután tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy a krém kicsit megdermedjen, és könnyebb legyen majd szeletelni.
  11. Közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 2 db 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2118
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukkinit sokáig csakis rántva tudtam elképzelni. Egyszer aztán úgy döntöttem, hogy kipróbálom a sütemények tésztájába belekeverni. Nekünk nagyon ízlik, mert jó szaftos lesz tőle a tészta, viszont a cukkini íz külön nem érezhető.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?