r
Nosalty Logó

Függőleges rétegű oszlopos torta

Ana's Kitchen
Függőleges rétegű oszlopos torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

660
Kalória
14.3g
Fehérje
56.5g
Szénhidrát
41.5g
Zsír
70.8g
Víz
241.4g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
36.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 5271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    332 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    452.3 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    566.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1834 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1986 micro
Összesen 5271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztet hozzászitáljuk a masszához és elkeverjük óvatosan. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a cukros, tojásos, lisztes masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
  3. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A masszánkat két részre osztjuk, néhányszor csapkodjuk oda a tepsit, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle.
  4. 160 C fokon 18-20 perc alatt megsütjük őket. Ha megsültek, akkor óvatosan szedjük le a sütőpapírt, és hagyjuk rácson teljesen kihűlni a lapokat.

Krém

  1. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, egy nagyobb tálban kemény habbá verjük a habtejszínt, utána hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, robotgéppel összekeverjük. Végül a krémbe beleöntjük a felolvasztott csokoládét. Kész is a krémünk!

Összeállítás

  1. A piskóta lapokat külön-külön három egyenlő szélességű lapkákra vágjuk keresztben. Ezután megkenjük őket krémmel. Megfogjuk az elsőt és elkezdjük feltekerni a rövidebb oldaltól kiindulva, teljesen feltekerjük, és ahol befejeződik, ott folytatjuk a másikkal a tekerést. Így mind a hat darab lapkát egy nagy spirál hengerré tekerjük fel.
  2. Ezután óvatosan tegyük egy tálcára, és kenjük be a maradék krémmel az oldalát meg a tetejét.
  3. Ezután fogjuk a babapiskótákat, és állítva egymás mellé illesztve odatapasztjuk a torta oldalához, a krémhez.
  4. A tetejére csokoládéforgácsot vágunk, és rászórjuk.
  5. Ha készen vagyunk, tegyük hűtőbe néhány órára, hogy kellőképp megdermedjen. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek