r
Nosalty Logó

Céklatatár avokádósalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Céklatatár avokádósalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 1027 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 255 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 1027 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A céklás alaphoz

  1. A céklát pucoljuk kockázzuk és kis olívaolajon reszelt gyömbérrel pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, a pikantériáért egy csipet cayenne borsot is szórunk rá, a végén pedig egy kanál méz hozzácsorgatása után karamellizáljuk.
  2. Hozzákeverjük a gránátalma magot és a pirított szezámmagot, majd félretesszük.

Az avokádós részhez

  1. Az avokádót pucoljuk kockázzuk egy tálban citromlével csepegtetjük, hogy ne színeződjön el.
  2. A hámozott mandulát és a koriandert éles késsel aprítjuk és az avokádóra szórjuk.
  3. Az olívaolajat simára keverjük egy csepp dijoni mustárral, citromlével, sóval borssal, ebből kanalazzunk az avokádóra, keverjük vele.

Az összeállításhoz és a díszítéshez

  1. A tányér(ok) közepére tegyünk tálaló karikát vagy szögletes formát. Először a céklás keverékből kanalazzuk alapot bele, majd az avokádós keverékből mehet a következő sor.
  2. Húzzuk le a karikát, szórjuk meg a kupacokat frissen vágott korianderrel, pirított mandulapehellyel, szórjunk rá vagy mellé gránátalma magot, locsoljunk öntetet köré, és tálaljunk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1894
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 20.

Receptkategóriák

Egy kisebb toszkán városkában kóstoltam ezt az ott céklasalátának nevezett finomságot. Ők összekeverték az avokádót és a céklát, de így egynemű, csupa lila lett az egész. Próbáltam az ízeket szétszedve kimazsolázni, mi lehet benne, és kettéválasztottam az összeillőket, így alkottam meg a kétszínű előételt. Aki gondolja, keverje össze, úgy is szuper lesz!

Hozzávalók

A céklás alaphoz

Az avokádós részhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?