
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A céklás alaphoz
-
200 g cékla
-
1 teáskanál gyömbér
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ek méz
-
1 ek olívaolaj
-
1 csipet cayenne paprika
Az avokádós részhez
-
5 ek olívaolaj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 kávéskanál dijoni mustár
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
5 szál koriander
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
4 szál koriander
-
10 g gránátalma
-
2 teáskanál mandulapehely
255
Kalória
3.3g
Fehérje
14.1g
Szénhidrátok
22.3g
Zsír
63.4g
Víz
-
Koleszterin
4.4g
Rost
8.5g
Cukor
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
A céklás alaphoz
-
50g cékla14 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g méz19 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
3g gránátalma1 kcal
-
0 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
Az avokádós részhez
-
48g avokádó56 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g mandula44 kcal
-
0g koriander0 kcal
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
0g koriander0 kcal
-
3g gránátalma1 kcal
-
3 kcal
Összesen
255
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
A céklás alaphoz
-
200g cékla58 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g gránátalma5 kcal
-
0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Az avokádós részhez
-
190g avokádó225 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
0g koriander0 kcal
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
0g koriander0 kcal
-
10g gránátalma5 kcal
-
12 kcal
Összesen
1027
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
A céklás alaphoz
-
36.8g cékla11 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g méz14 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
1.8g gránátalma1 kcal
-
0 kcal
-
1.3g szezámmag7 kcal
Az avokádós részhez
-
34.9g avokádó41 kcal
-
7.4g olívaolaj65 kcal
-
3.7g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.5g mandula33 kcal
-
0g koriander0 kcal
Az összeállításhoz és a díszítéshez
-
0g koriander0 kcal
-
1.8g gránátalma1 kcal
-
0.4g mandulapehely2 kcal
Összesen
189
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
255
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 89.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1617 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 899 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 253.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 384 micro
Összesen
1027
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
189
kcal
Elkészítés
A céklás alaphoz
- A céklát pucoljuk kockázzuk és kis olívaolajon reszelt gyömbérrel pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, a pikantériáért egy csipet cayenne borsot is szórunk rá, a végén pedig egy kanál méz hozzácsorgatása után karamellizáljuk.
- Hozzákeverjük a gránátalma magot és a pirított szezámmagot, majd félretesszük.
Az avokádós részhez
- Az avokádót pucoljuk kockázzuk egy tálban citromlével csepegtetjük, hogy ne színeződjön el.
- A hámozott mandulát és a koriandert éles késsel aprítjuk és az avokádóra szórjuk.
- Az olívaolajat simára keverjük egy csepp dijoni mustárral, citromlével, sóval borssal, ebből kanalazzunk az avokádóra, keverjük vele.
Az összeállításhoz és a díszítéshez
- A tányér(ok) közepére tegyünk tálaló karikát vagy szögletes formát. Először a céklás keverékből kanalazzuk alapot bele, majd az avokádós keverékből mehet a következő sor.
- Húzzuk le a karikát, szórjuk meg a kupacokat frissen vágott korianderrel, pirított mandulapehellyel, szórjunk rá vagy mellé gránátalma magot, locsoljunk öntetet köré, és tálaljunk. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Főzés ideje: 30 perc
Egy kisebb toszkán városkában kóstoltam ezt az ott céklasalátának nevezett finomságot. Ők összekeverték az avokádót és a céklát, de így egynemű, csupa lila lett az egész. Próbáltam az ízeket szétszedve kimazsolázni, mi lehet benne, és kettéválasztottam az összeillőket, így alkottam meg a kétszínű előételt. Aki gondolja, keverje össze, úgy is szuper lesz!