Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Calzone Mandula konyhájából

Calzone Mandula konyhájából
Calzone Mandula konyhájából
48 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen szerettem volna calzone-t sütni, és most végre akadt rá alkalom. A párom konferenciáról jött haza, és valami jó fűszereset kért vacsorára. Ez született.:)

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Bármikor, bármihez, mi éppen paradicsomos rukkolasalátával ettük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl langyos, cukros vízben. A lisztet kimérjük a tálba, megsózzuk, majd a közepébe fészket készítünk, oda öntjük az élesztős vizet.
  2. Körkörös mozdulatokkal elkezdjük keverni. Ha kell, adjunk még hozzá langyos vizet. Ha nagyjából összeállt, adjuk hozzá az olívaolajat is. Addig gyúrjuk, míg egy puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha kész, tálba tesszük, lisztezzük a tetejét, s letakarva legalább egy órán keresztül kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: A hagymát-fokhagymát finomra vágjuk, a gombát mossuk, szeleteljük. 2 ek olajon üvegesre pároljuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Alaposan megpároljuk, egy kicsit le is pirítjuk.
  4. Míg hűl, felkockázzuk a tarját, a paradicsomot, lereszeljük a sajtot. A már nem túl meleg gombához keverjük a kukoricát, tarját, paradicsomot.
  5. Előmelegítjük a sütőt a lehető legmagasabb hőmérsékletre (nálam 275 fok).
  6. A tésztát 2-3 részre osztjuk, mindegyiket tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, kör alakúra. Az egyik felüket vastagon megpakoljuk a gombás töltelékkel, megszórjuk sajttal, majd ráhajtjuk a másik felét, és a széleket alaposan eldolgozzuk.
  7. Alaposan kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a forró sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljük, mert gyorsan pirul!
  8. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 399
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött pizza, sonkás-gombás töltött pizza, calzone házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

681
finomliszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 10 dkg
1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
instant élesztő 0.5 tasak
víz 1.8 dl
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 kis db
fokhagyma 1 gerezd
csiperkegomba 12 kis db
csemegekukorica 7 dkg
paradicsom 3 közepes db
sajt 10 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
sertéstarja 5 dkg