r
Nosalty Logó

Frankfurti saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Frankfurti saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 873 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1744 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2493 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    325 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 873 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4986 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    2690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1744 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a krumplit, feltesszük a virslit főni.
  2. A tejföl, mustár, majonéz és a fűszerek felhasználásával tartármártást készítünk. A vöröshagymát nagy cikkekre vágjuk, majd darabokra szedjük. Ezt a tartármártásba keverjük.
  3. A főtt krumplit megpucoljuk, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk. Ezután a virslit is felkarikázzuk, és a hagymás tartárba keverjük őket.
  4. 1-2 órán át hűtjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 562
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 112870
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 08.

Ajánló

Magvas kenyér vagy zsemle illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Én a tartárhoz szoktam még metélőhagymát és egy főtt tojássárgáját is adni, úgy még finomabb, de ki hogy szereti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek