Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Izlandi karamellás burgonya

Izlandi karamellás burgonya
Izlandi karamellás burgonya
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipp: A karamellszósz puha, nyúlós és világosbarnás színű kell, hogy legyen. Ha kemény és sötét színű, túlhevítettük. Korrigálhatjuk a problémát, ha eltávolítjuk a serpenyőből a maradék cukrot, visszatesszük a burgonyákat egy kevés vízben és addig forgatjuk, amíg a víz meg nem puhítja kissé a karamell pancélt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sültekhez ízletes, különleges köret.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben készre, de nem túl puhára főtt burgonyákat kihűtjük, hidegvízzel leöblítjük és konyharuhán megszárítjuk.
  2. A cukrot egy közepesen felforrósított serpenyőre borítjuk.
  3. Mikor a cukor barnulni kezd, hozzáadjuk a vajat és folyamatos keverés mellett lassan együtt olvasztjuk.
  4. Amikor a keverék már nem nagyon darabos, hozzáadjuk a burgonyát, és a hőmérsékletet alacsonyabbra állítjuk.
  5. A burgonyákat lassan forgatjuk a karamellszószban, amíg az egyenletesen be nem fedi őket. 
  6. Frissen, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 202
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Felicia

Mióta szakács: 2012.06.06.
14 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellás krumpli, apró krumpli édes karamellszószban, karamelles burgonyaköret

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsvoros
zsvoros Tue, 2015-08-04 13:15

Kedves Felicia!

A segítségét kérném: nekem a karamellás szósz nem szósz lett, hanem pár darab óriásivá összeállt karamelldarabok. Mit kellene másként csinálnom? Köszönöm előre is a választ! Zsuzsa

feliciaalmas
Felicia / feliciaalmas Thu, 2012-06-14 14:13

Szia Eva-Anyoca!

Eleg gyorsan megvan, igy szeintem erdemes kiprobalni, foleg ha altalaban szereted az edes-sos kombinaciot. Ujburgonyabol lehet presze, szerintem minel arobb a krumpli annal finomabb. Egyedul a konzervben/uvegben arult krumplibol nem tanacsos, mert azok tele vannak vizzel, igy a forro cukor frocskolni kezd amikor beleteszed es konnyen beszerezhetsz nehany egesi serulest. Barmilyen sulthoz kiprobalhatod, ahol a felhasznalt fuszerek is elbirjak az edes izt, en sokszor gyumolcsos husokhoz is megkivanom, nagyon jol kiegesziti a kisse fanyar gyumolcsok izet.
Nalunk sajnos nem igazan nyarias(tegnap meg a futest is bekapcsoltam :)), de neked is nagyon szep napot kivanok!
Udvozlet:
Felicia

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-06-07 20:28

Amúgy fura, mert egy év telt el, a két levél óta, :)....... -és most minálunk nincs jó idő, tavaly volt, akkor begyújtottál, most mi is....bár már ne kellene, ....
Szép hétvégét és nyarat, de igazit kívánok, és ide mielőbb nekünk is...:)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-06-07 20:26

Kedves Felicia!

Hát, nálunk ahogy csúnyán elbánt velünk a tél, márciusi havazás, április havazás, aztán meg nem is igen volt tavasz, csak gyors pár napos átmenet, és most ez a hideg és a sok eső, őszintén? ,- szégyen vagy nem, butaság vagy nem, majd két hete mi is begyújtottunk, igaz két helyre, amiből már csak egynél van begyújtva ,- de kell, mert a meleg napfény nem tudta eléggé felmelegíteni a házat,...és ami a kertbe került mag és palánta, ha így halad, vége...tönkre fog menni a sok eső és hideg miatt.....ránk férne már a nyár és a napfény, de nagyon!! :D
Testileg, lelkileg, szellemileg megterhelt minket a hosszú tél, és a szomorkás alig- tavasz,..és most ez a meleg és nap nélküli nyári kezdet.....

Ígérik, hát remélem, reméljük a nyarat :)..., bár most az árvíz is itt van..:(

Köszönöm, ki fogom próbálni a receptet, most még apró új burgonyával.:)

Éva-Anyóca

feliciaalmas
Felicia / feliciaalmas Fri, 2013-06-07 22:45

Hat latod most nalunk van egesz szep ido ezekben a napokban. Igaz egy kicsit delebbre koltoztunk, azert meg mindig jocskan ejszakon vagyunk Magyarorszaghoz kepest. Koros korul tenger is van es altalaban sok szel, az elmult napokban megis-ahogy mar irtam- kellemesen melengeto, keso tavaszi idojaras. Lattam, hallottam az otthoni helyzetet...bizony szomoru...en pedig ennek ellenere vagyakozom folyamatosan haza, de sajnos ugy nez ki iden sem sikerul menni. A napokban hazi kiflit sutottem es igyekeztem haza kepzelni magam, legalabb igy...
Remelem izleni fog a recept! Most en is kedvet kaptam elkesziteni, van itthon finom vajas izu, apro szemu Jersey burgonya, most meg is eheztem...a dietam megint csak megbukni latszik...:/ :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-06-08 21:22

Kedves Felicia!

Szép helyen lakhatsz.:)

Izgalmas, szép, pihenésre alkalmas helyek vannak itthon is,- de már őszintén a hosszú ideig tartó tél, a kevés tavasz, és az alig beinduló, nem is indult be: nyár...nincsen már az embernek végképp tartaléka, se fizikailag, se szellemileg, se lelkileg, persze, hogy könnyen jövő utólagosan jövő bacik letepernek minket.:(
Na és az időjárás nem csak tavaszi telet zúdított ránk, hanem most ez a sok eső a hideggel, és az árvíz,remélem, nagy gond nem lesz sehol, ......- jó lenne, ha mielőbb túl lehetnénk rajta...és igazi nyár lehetne ország szerte.:)
Ránk férne, hangulatilag főleg! :D , - meg a növényekre is, mert ha nem lesz, egy dolog biztosan lesz: drágaság, akár miről legyen is szó: gyümölcs, zöldség, gabona, apró jószág,bármi ... :(

Az jó, ha tudsz kelteket sütni, igen, a hazai illatok, ízek a konyhádban lehetnek ezáltal.:)
Egy kicsit néha el lehet csábulni , ez a burgonya,direkt ezért kiabál. :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-06-14 09:05

Kedves Felicia!

Mentve. Meglepő, de attól még lehet finom.:-) Köszi.
Sült csirke, sült sertéshúsokhoz gondoltad köretnek?
Újburgonyából is készíthető?

Szép nyárias napot kívánok!

Éva-Anyóca

282
burgonya 1 kg
vaj 50 g
cukor 50 g