r
Nosalty Logó

Izlandi karamellás burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Felicia
Izlandi karamellás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1131 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 282 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1131 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vízben készre, de nem túlpuhára főtt burgonyákat kihűtjük, hidegvízzel leöblítjük és konyharuhánmegszárítjuk.
  2. A cukrot egy közepesen felforrósított serpenyőre borítjuk.
  3. Mikor a cukor barnulni kezd, hozzáadjuk a vajat és folyamatos keverés mellett lassan együtt olvasztjuk.
  4. Amikor a keverék már nem nagyon darabos, hozzáadjuk a burgonyát,és a hőmérsékletet alacsonyabbra állítjuk.
  5. A burgonyákat lassan forgatjuk a karamellszószban, amíg az egyenletesen be nem fedi őket.
  6. Frissen, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4859
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Ajánló

Sültekhez ízletes, különleges köret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Izlandi karamellás burgonya
Felicia 14 recept

Tipp: A karamellszósz puha, nyúlós és világosbarnás színű kell, hogy legyen. Ha kemény és sötét színű, túlhevítettük. Korrigálhatjuk a problémát, ha eltávolítjuk a serpenyőből a maradék cukrot, visszatesszük a burgonyákat egy kevés vízben és addig forgatjuk, amíg a víz meg nem puhítja kissé a karamell pancélt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?