r
Nosalty Logó

Káposztával rakott krumplipüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Káposztával rakott krumplipüré
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 319 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1277 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    226 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 319 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    2825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    904 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 1277 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt kiemeljük.
  3. A szalonna zsírján pirítjuk a hagymát, rátesszük a káposztát és kevés vízzel puhára pároljuk, hűlni hagyjuk.
  4. A krumplit héjában főzzük, krumplinyomón átnyomjuk, rádobjuk a vajat, sózzuk, keverjük.
  5. Hozzáadjuk a tojásokat.
  6. Tepsibe (itt tortaformába) rétegezzük a krumplit és a káposztát. Krumpli legyen a tetején, villával formázzuk.
  7. Lassú tűzön pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 48471
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 14.

Ajánló

Köret vagy egytálétel. Kolbászkarikákat is rakhatunk a káposzta rétegekre. Ebben az esetben tejföllel vagy savanyúsággal kitűnő vacsora.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Káposztával rakott krumplipüré
Harmathy Ildikó 313 recept

Izgalmasabb, mutatósabb, mint külön-külön.

Hozzászólások (10)

Cassiopeia

komolyan nem lep?dtem meg amikor láttam hogy a recept t?led származik. még csak ma jöttem ide el?ször de téged és Petrát már a szívembe zártam.

Harmathy Ildikó

Na jó is, hogy idehoztál Cassiopeia, mert már úgyis akartam jelezni, hogy legutóbb úgy készítettem, hogy nem rétegezve tettem a formába (pürére káposzta, megint püré...), hanem el?bb összekevertem a káposztát a pürével és úgy sütöttem át lassan. Jobb lett így! Így a jobb! - sajnos nem fotóztam, eszembe sem jutott, hogy kellene, legközelebb... még annyit: sok-sok jó fej és jó szakács van az oldalunkon, kutakodj még :-) Ildikó

Törölt felhasználó

Segítene valaki,hogy villanysüt?ben mit jelent a lassú t?z?

java46

Azt hiszem, a 160-170 C fok lassú t?znek számít.

Harmathy Ildikó

160 fok Dorci.

Redy

Kedves Ildikó! Megcsináltam úgy, hogy tettem bele egy kis pörköltmaradékot és kolbászkarikákat. A káposztát és a krumplit összekevertem ahogy írtad utóbb és rétegeztem a husikkal. Nagyon finom ebéd lett bel?le, azt hiszem többször fogom még készíteni a receptedet. köszönöm Edit

Törölt felhasználó

http://norbiupdatepekseg.com/facebook/fozoverseny/profile/1021311447243 Csokis Süti -> Csokis Shake-kel? (: Desszerteznél egy ilyet valamelyik Café-ban? (: <3 Akkor ?LIKE?-old a megadott oldal versenyén! 'Málnás PiteVarázs, Csokoládés-Kávés Shake-kel' (L) van recept is hozzá és fogyókúrás! ;) További szép napot!

Mamanna

Még csak most regisztáltam itt és máris "kóstolatlanul" szenzációsra találtam!!! Két kedvenc alapanyag...Hogy lehet, hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe?! (Pedig már megettem a kenyerem javát.) Hiába no, ez is egy szakma! Pontosan a savanyú káposztát és a krumplit éltettük ma itthon! Addig fogok vele kísérletezni, amig besímul a repertoáromba! Ha ugyan kell módosítgatni. Köszönöm az ötletet!

Szeva

Tegnap ez volt az ebéd, de annyit változtattam rajta, hogy püré-székelykáposzta (apró husival)-püré. Így lett bel?le egy sikeres egytálétel. Variációk egy témára.

eras22

Holland eredetu etel. En sajtot teszek a tetejere es porkoltel talalom. Erdemes kiprobalni.

Lucaaa

Amilyen egyszer? kaja, olyan finom! Nem vagyok nagy krumplipárti, de ez nagyon ízlett. Örülök, hogy megosztottad velünk, kedves Ildikó, és örülök, h rátaláltam :) Üdv: Luca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.