Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztával rakott krumplipüré

Káposztával rakott krumplipüré
Káposztával rakott krumplipüré
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Izgalmasabb, mutatósabb, mint külön-külön.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köret vagy egytálétel. Kolbászkarikákat is rakhatunk a káposzta rétegekre. Ebben az esetben tejföllel vagy savanyúsággal kitűnő vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk.
  2. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt kiemeljük.
  3. A szalonna zsírján pirítjuk a hagymát, rátesszük a káposztát és kevés vízzel puhára pároljuk, hűlni hagyjuk.
  4. A krumplit héjában főzzük, krumplinyomón átnyomjuk, rádobjuk a vajat, sózzuk, keverjük.
  5. Hozzáadjuk a tojásokat.
  6. Tepsibe (itt tortaformába) rétegezzük a krumplit és a káposztát. Krumpli legyen a tetején, villával formázzuk.
  7. Lassú tűzön pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 490
elküldve: 8
receptkönyvben: 750
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Savanyú káposztás krumplipüré, burgonyapüré savanyú káposztával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucaaa
Lucaaa Fri, 2012-02-10 19:36

Amilyen egyszerű kaja, olyan finom! Nem vagyok nagy krumplipárti, de ez nagyon ízlett. Örülök, hogy megosztottad velünk, kedves Ildikó, és örülök, h rátaláltam :)
Üdv: Luca

eras22
eras22 Sat, 2012-02-04 21:22

Holland eredetu etel. En sajtot teszek a tetejere es porkoltel talalom. Erdemes kiprobalni.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2011-12-28 01:08

Tegnap ez volt az ebéd, de annyit változtattam rajta, hogy püré-székelykáposzta (apró husival)-püré. Így lett belőle egy sikeres egytálétel. Variációk egy témára.

Mamanna
Mamanna / Mamanna Sat, 2011-12-03 01:12

Még csak most regisztáltam itt és máris "kóstolatlanul" szenzációsra találtam!!!
Két kedvenc alapanyag...Hogy lehet, hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe?! (Pedig már megettem a kenyerem javát.) Hiába no, ez is egy szakma!
Pontosan a savanyú káposztát és a krumplit éltettük ma itthon!
Addig fogok vele kísérletezni, amig besímul a repertoáromba! Ha ugyan kell módosítgatni.
Köszönöm az ötletet!

Redy28
Redy / Redy28 Sat, 2010-02-27 21:50

Kedves Ildikó!
Megcsináltam úgy, hogy tettem bele egy kis pörköltmaradékot és kolbászkarikákat. A káposztát és a krumplit összekevertem ahogy írtad utóbb és rétegeztem a husikkal. Nagyon finom ebéd lett belőle, azt hiszem többször fogom még készíteni a receptedet.
köszönöm
Edit

dorci69
dorci69 Sat, 2010-01-30 14:47

Segítene valaki,hogy villanysütőben mit jelent a lassú tűz?

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Fri, 2010-01-29 17:22

Na jó is, hogy idehoztál Cassiopeia, mert már úgyis akartam jelezni, hogy legutóbb úgy készítettem, hogy nem rétegezve tettem a formába (pürére káposzta, megint püré...), hanem előbb összekevertem a káposztát a pürével és úgy sütöttem át lassan. Jobb lett így! Így a jobb! - sajnos nem fotóztam, eszembe sem jutott, hogy kellene, legközelebb...
még annyit: sok-sok jó fej és jó szakács van az oldalunkon, kutakodj még :-)
Ildikó

cassiopeia
Cassiopeia / cassiopeia Fri, 2010-01-29 16:40

komolyan nem lepődtem meg amikor láttam hogy a recept tőled származik. még csak ma jöttem ide először de téged és Petrát már a szívembe zártam.

319
burgonya 50 dkg
tojás 2 db
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
savanyú káposzta 40 dkg
kenyérszalonna 5 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej