r
Nosalty Logó

Burgonyás lasagne Boszi konyhájából

Boszi
Burgonyás lasagne Boszi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

896
Kalória
36.6g
Fehérje
75.7g
Szénhidrátok
48.9g
Zsír
340.4g
Víz
82.9g
Koleszterin
7.2g
Rost
10.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 3580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4474.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    3285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    340.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 896 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17896.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    2449 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1775 mg
  • Nátrium
    13142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1361.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 3580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    457 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, és a Tupperes Microgourmet-ben megpároljuk. (Ha nincs ilyen edény, akkor héjában megfőzzük)
  2. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, majd beletesszük a puha kolbászt, leszedve a külső bőrét. Teszünk rá kevés pirospaprikát, és kicsit még piritjuk.
  3. A fokhagymát kipréseljük, és a kolbászos keverékbe tesszük. Beleöntjük a paradicsomlét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A már majdnem kész kolbászos raguhoz belekarikázzuk a virslit.
  5. Elkészítjük a besamel mártást: kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, és beleöntjük a tejet. Lassan melegítjük, miközben beledaraboljuk a sajtkockákat, sózzuk, borsozzuk és curryvel ízesítjük. Sűrűre főzzük.
  6. Egy megfelelő méretű tepsit v. tűzálló tálat kicsit bekenünk olajjal, és egy sor burgonyát elterítünk, majd a kolbászos ragu következik. Erre ráöntjük a mártást. Végül beterítjük a maradék burgonyával.
  7. A burgonyára rászórjuk a reszelt sajtot, és betesszük az előmelegített sütőbe. Ha már szépen megpirult, készen van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24

Itt találtam ezt a receptet Redytől. Köszönet érte. Én kicsit módosítottam rajta, de nagyon finom lett! Az említett edény nagy kedvencem lett, amióta megvettem, és általában valamit csinálok benne, bármit főzök. Így változtattam a héjában főzést héj nélküli párolásra. Nagyon finom így a burgonya, mégha olyan ócska is, mint amit nekem sikerült vennem még tavasszal egy jó nagy zsákkal.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...