Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás lasagne Boszi konyhájából

Burgonyás lasagne Boszi konyhájából
Burgonyás lasagne Boszi konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt találtam ezt a receptet Redytől. Köszönet érte. Én kicsit módosítottam rajta, de nagyon finom lett!

Az említett edény nagy kedvencem lett, amióta megvettem, és általában valamit csinálok benne, bármit főzök. Így változtattam a héjában főzést héj nélküli párolásra. Nagyon finom így a burgonya, mégha olyan ócska is, mint amit nekem sikerült vennem még tavasszal egy jó nagy zsákkal.

hozzávalók / 4 adag

A lasagne-hoz

A besamelhez

ajánlat

Bármikor fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, és a Tupperes Microgourmet-ben megpároljuk. (Ha nincs ilyen edény, akkor héjában megfőzzük)
  2. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, majd beletesszük a puha kolbászt, leszedve a külső bőrét. Teszünk rá kevés pirospaprikát, és kicsit még piritjuk.
  3. A fokhagymát kipréseljük, és a kolbászos keverékbe tesszük. Beleöntjük a paradicsomlét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A már majdnem kész kolbászos raguhoz belekarikázzuk a virslit.
  5. Elkészítjük a besamel mártást: kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, és beleöntjük a tejet. Lassan melegítjük, miközben beledaraboljuk a  sajtkockákat, sózzuk, borsozzuk és curryvel ízesítjük. Sűrűre főzzük.
  6. Egy megfelelő méretű tepsit v. tűzálló tálat kicsit bekenünk olajjal, és egy sor burgonyát elterítünk, majd a kolbászos ragu következik. Erre ráöntjük a mártást. Végül beterítjük a maradék burgonyával.
  7. A burgonyára rászórjuk a reszelt sajtot, és betesszük az előmelegített sütőbe. Ha már szépen megpirult, készen van.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 219
elküldve: 12
receptkönyvben: 198
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos burgonya, krumplis lasagne, virslis kolbászos egytál brugonyával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

selyempor
selyempor Thu, 2017-01-12 22:55

Ha barátok jönnek ittalvós bulira, gyakran készítem másnapra, általában több tepsivel :)
Mindig sikere volt! Köszönöm!!!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2012-11-30 13:40

Szerintem ez olyan utánzat v. hasonló forma. A recept gazdája ezt a nevet adta ennek a remek ételnek, így én úgy gondolom tiszteletben tartva az Ő elnevezését, viszem tovább.
Üdv.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-06-30 18:55

Kedves Boszi!

A régi burgonya megmaradt részének felét használtam el erre a mai ebédhez, mesésen finom lett, majd ha lesz még öreg burgonya,...majd készítem még:-))
Ami még van, abból az utolsó adag gombóc lesz, de sárgabarackkal:-))
Majd a többi csodát ősszel, végre nyár van : újburgonya, és csodás zöldségek és gyümölcsök garmadája,...:-) , és hőség! :-))
Köszönjük:-)
Szép hétvégét!

Éva-Anyóca

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-07-02 08:37

Kedves Éva -Anyóca!
Amit leírtál az szóról-szóra igaz!
Üdv. Marcsi-Boszi

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2012-06-30 15:52

Szia Éva-Anyóca!
Igen, ez még régi burgonya. Direkt a régi burgonya "eltüntetésére" kerestem receptet.
Üdv. Marcsi-Boszi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-06-29 19:29

Kedves Boszi!

Nagyon guszta, mentettem.
Ugye ez még régi burgonyából készül?
Szép nyárias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

896
burgonya 1.5 kg
kolbász 15 dkg
virsli 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 2 db
paradicsomlé 1.5 dl
0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
vaj 1 tk
finomliszt 2 evőkanál
tej 5 dl
kockasajt 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint