r
Nosalty Logó

Töltött burgonya gombamártással

Csiki Piroska
Töltött burgonya gombamártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

570
Kalória
39.7g
Fehérje
42.9g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
355.8g
Víz
169.3g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    355.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.7 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4864.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2278 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1423.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 2279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, fűszerezzük, kevés víz hozzáadásával, megpároljuk, majd hozzákeverünk 1 felvert tojást, hogy összefogja a masszát.
  2. A hámozott nyers burgonyát karalábévájóval kifúrjuk, majd megtöltjük a darált hússal.
  3. Egy edénybe lerakjuk a krumpliból kivájt korongokat, ezekre helyezzük a töltött krumplit, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, amennyiben a krumpli megfő.
  4. Abban az edényben, amelyben a hús párolódott, a megmaradt olajon megpároljuk a gombát, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis olajat, fűszerezzük. Jó, ha maradt egy kevés hús az előbbiből, mert finomabb lesz a mártás. Megszórjuk 1 ek liszttel, feltöltjük hideg vízzel, adunk hozzá babérlevelet, és kiforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt.
  5. Amikor megfőtt a krumpli, óvatosan átrakjuk egy tűzálló tálba, ráöntjük a mártást, megszórhatjuk reszelt sajttal, és pár percre a sütőbe tesszük. (Ez a művelet el is hagyható.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tartalmas főétel, nem kell hozzá más, csak savanyúság.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek