r
Nosalty Logó

Csőben sült burgonya görög módra

Glaser
Csőben sült burgonya görög módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

767
Kalória
41.6g
Fehérje
48g
Szénhidrátok
46.3g
Zsír
475.1g
Víz
239g
Koleszterin
7.4g
Rost
8.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1795.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    475.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4360 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3590.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    950.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    8719 micro
  • Lut-zea
    2362 micro
Összesen 1535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    590 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, ketté vagy négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk.
  2. 1 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk, és a burgonyát kb. 10-15 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a hagymát, további 1-2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, kivesszük.
  3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük. A darált húst kb. 5 percig pirítjuk benne.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól összekeverjük. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
  5. Hozzákavarjuk a burgonyát és a paradicsomot, és az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és rámorzsoljuk a fetát.
  6. A tojást elkeverjük a tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a burgonyára, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elkészíthetjük héjában főtt burgonyából is. 

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...