Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült burgonya görög módra

Csőben sült burgonya görög módra
Csőben sült burgonya görög módra
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészíthetjük héjában főtt burgonyából is. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, ketté vagy négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk.
  2. 1 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk, és a burgonyát kb. 10-15 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a hagymát, további 1-2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, kivesszük.
  3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük. A darált húst kb. 5 percig pirítjuk benne.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól összekeverjük. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
  5. Hozzákavarjuk a burgonyát és a paradicsomot, és az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és rámorzsoljuk a fetát.
  6. A tojást elkeverjük a tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a burgonyára, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 177
elküldve: 17
receptkönyvben: 691
elkészítve: 50/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

feta sajtos-paradicsomos burgonya, darált húsos rakott burgonya feta sajttal, feta sajtos-darált húsos burgonya

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vörös Nefelejcs
Vörös Nefelejcs Thu, 2016-02-04 11:47

Szia, nagyon jó a recept, köszönöm, még krumplival nem ettük a fetát, nagyon fognak örülni az enyéim.
Csak egy megjegyzés: az egészet fedővel a tűzön is lehet hagyni, hamarabb megvan és nem kell a sütőt beindítani. Ugyanúgy elolvad a feta, le is sül. Mi a gnocchival szoktuk így csinálni.
Köszi még egszer!.

764
burgonya 500 g
újhagyma 3 db
paradicsom 2 kis db
szójaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 250 g
sűrített paradicsom 1 ek
kakukkfű 1 teáskanál
feta sajt 75 g
tejföl 125 g
tojás 1 db