r
Nosalty Logó

Csőben sült burgonya görög módra

Glaser
Csőben sült burgonya görög módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

767
Kalória
41.6g
Fehérje
48g
Szénhidrát
46.3g
Zsír
475.1g
Víz
239g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1795.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    475.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4360 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3590.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    950.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    8719 micro
  • Lut-zea
    2362 micro
Összesen 1535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    590 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, ketté vagy négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk.
  2. 1 ek olajat egy serpenyőben felforrósítunk, és a burgonyát kb. 10-15 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a hagymát, további 1-2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, kivesszük.
  3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük. A darált húst kb. 5 percig pirítjuk benne.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól összekeverjük. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
  5. Hozzákavarjuk a burgonyát és a paradicsomot, és az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és rámorzsoljuk a fetát.
  6. A tojást elkeverjük a tejföllel. Sóval, borssal ízesítjük, ráöntjük a burgonyára, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elkészíthetjük héjában főtt burgonyából is. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...