Nosalty Logó

Burgonyás frankfurti leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Burgonyás frankfurti leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 553 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2208 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 36 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 553 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5441.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    2178 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    5488.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    564 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4916 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 2208 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 36 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát megmossuk és metéltre vágjuk, a krumplit is megtisztítjuk és felkockázzuk. Odatesszük főni egy szép nagy 5 literes fazékban. Megsózzuk.
  2. Amíg felfő, a hagymát felvágjuk és pici zsíron üvegesre pirítjuk, belekarikázzuk a virslit, megsütjük és megszórjuk egy csipet szerecsendióval és fűszerpaprikával. Félretesszük felhasználásig.
  3. Ha felfőtt a leves, ízesítjük borssal és a szükséges sóval. Elkészítjük a rántást. Egy kisebb lábasban megolvasztjuk a zsírt, megpirítunk benne 3 ek lisztet. Felengedjük hidegvízzel és tovább forraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, csomómentesre keverjük, levesszük a lángról és a leves levével addig higítjuk, amíg tejszín sűrűségű nem lesz. Ekkor határozottan a levest besűrítjük vele, állandóan kavarva, hogy be ne csomósodjon. Ha kész, hozzáadjuk a leveshez a megsütött virslit.
  4. Miután felforrt, hozzáadjuk a házias levesalapot, megszórjuk petrezselyemzölddel és kész is a levesünk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 104668
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tudom, hogy eredetileg nem kell ebbe a levesbe sem krumpli, sem szerecsendió, de kipróbáltam és finom.

Hozzászólások

Lardee

szia, én mindig teszek a frankfurti levesbe egy kevés krumplit... nem tudtam, hogy szokták anélkül is csinálni.... jó tudni :) szép napot

Konyhatündér.2013

Nagyon ízletes lett a leves, Móni! Köszi a receptet!!! :) Én a végén tettem bele pár csepp citromlevet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!