Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás frankfurti leves

Burgonyás frankfurti leves
Burgonyás frankfurti leves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy eredetileg nem kell ebbe a levesbe sem krumpli, sem szerecsendió, de kipróbáltam és finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megmossuk és metéltre vágjuk, a krumplit is megtisztítjuk és felkockázzuk. Odatesszük főni egy szép nagy 5 literes fazékban. Megsózzuk.
  2. Amíg felfő, a hagymát felvágjuk és pici zsíron üvegesre pirítjuk, belekarikázzuk a virslit, megsütjük és megszórjuk egy csipet szerecsendióval és fűszerpaprikával. Félretesszük felhasználásig.
  3. Ha felfőtt a leves, ízesítjük borssal és a szükséges sóval. Elkészítjük a rántást. Egy kisebb lábasban megolvasztjuk a zsírt, megpirítunk benne 3 ek lisztet. Felengedjük hidegvízzel és tovább forraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, csomómentesre keverjük, levesszük a lángról és a leves levével addig higítjuk, amíg tejszín sűrűségű nem lesz. Ekkor határozottan a levest besűrítjük vele, állandóan kavarva, hogy be ne csomósodjon. Ha kész, hozzáadjuk a leveshez a megsütött virslit.
  4. Miután felforrt, hozzáadjuk a házias levesalapot, megszórjuk petrezselyemzölddel és kész is a levesünk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 97 876
elküldve: 5
receptkönyvben: 158
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

frankfurti leves, virslis-káposztás leves, tejfölös káposztaleves burgonyával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Konyhatündér.2013
Konyhatündér.2013 Tue, 2014-09-16 13:47

Nagyon ízletes lett a leves, Móni! Köszi a receptet!!! :)
Én a végén tettem bele pár csepp citromlevet

Lardee32
Lardee / Lardee32 Thu, 2012-02-02 11:33

szia,

én mindig teszek a frankfurti levesbe egy kevés krumplit... nem tudtam, hogy szokták anélkül is csinálni.... jó tudni :)
szép napot

547
kelkáposzta 1 közepes fej
burgonya 4 közepes db
virsli 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 4.5 dl
finomliszt 3 evőkanál
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
marha alaplé 1 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
víz 4 l