Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Katharosz konyhájából

Frankfurti leves Katharosz konyhájából
Frankfurti leves Katharosz konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, finom leves, egy palacsinta vagy vargabéles mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon kevés sóval megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockára vágott  burgonyát, és kevergetve tovább pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, átforgatjuk, megszórjuk a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, felöntjük vízzel és lassan forraljuk.
  3. Belerakjuk a csíkokra vágott káposztát, a leveskockát, és puhára főzzük.
  4. Közben kevés liszttel az olajon világos rántást készítünk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és rövid időre hűlni hagyjuk.
  5. Majd simára keverjük a tejföllel, és egy kevés levessel, ezzel sűrítjük a levest, és jól kiforraljuk.
  6. Közben a karikára vágott virslit kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, majd a leveshez adjuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 39 005
elküldve: 12
receptkönyvben: 347
elkészítve: 84/87
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelkáposztás-virslis leves, káposztaleves virslivel, káposztás-virslis leves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b.suzy
b.suzy Sun, 2016-01-10 08:48

Imádom a levesedet, nagyon sokszor készítettem már ez alapján. Gratula :-)

Finimini
Finimini / Finimini Tue, 2015-07-21 11:16

Szia Katharosz! A rántásod az, ami nagyon tetszik nekem. Volt egy sárgarépa leves receptem, ami elveszett és abban volt a tejfölös rántás. "rövid időre hűlni hagyjuk" és a tejföl csak utána jön bele, nagyon szuper, köszönöm! Pompás receptjeid vannak, imádom! Üdv. Edit

picinykecinke
picinykecinke Fri, 2013-11-22 19:33

én személy szerint a petrezselymet kihagytam( véletlenül :)), de így is igazi zamatos frankfurti lett :))

348
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
kelkáposzta 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
leveskocka 1 db
fűszerpaprika 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
tejföl 1.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
frankfurti virsli 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek