Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyagerezdek sült fokhagymás mártással

Burgonyagerezdek sült fokhagymás mártással
Burgonyagerezdek sült fokhagymás mártással
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első adag olyan gyorsan elfogyott, hogy nem tudtam képet készíteni róla. A másodiknál gyorsabb voltam, de ez is gyorsan eltűnt. Unokaöcsém megkóstolta, és még jó sokszor megkóstolta....
Olyan fokhagymát érdemes választani, amelyiknek nagyok, ducik a gerezdjei, mert ezt sokkal egyszerűbb pucolni.
Nagyon kell figyelni a sütőben a fokhagymára, mert ha túlságosan megsül, akkor ki lehet dobni (vagy "ropiként" tálalni).


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, és héjastul egy tepsibe tesszük.
  2. Meglocsoljuk az olívaolaj felével, jól elkeverjük, és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Nem szabad, hogy megégjen, mert akkor nem tudjuk pépesíteni.)
  3. Kicsit hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk. A kemény részeket levágjuk.
  4. Villával összenyomkodjuk. Tejfölt, majonézt, sót és pirospaprikát adunk hozzá. Simára keverjük.
  5. A burgonyát alaposan megisztítjuk, négybe vágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk, és forró sütőben  aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk a szósz kíséretében.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 272
elküldve: 10
receptkönyvben: 1 084
elkészítve: 16/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-fokhagymás szósz tepsiben sült burgonyával, sült fokhagymás mártogatós

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsokamami
zsokamami Mon, 2013-02-04 17:57

Ma elkészítettem, és nagyon finom lett,ízlett a családnak is.Köszönöm a receptet!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Fri, 2012-05-18 19:25

Kedves Kiki!
Egyszeru es nagyszeru recept, imadtuk a martast! Csak igy magaban ettuk egy kis friss koktelparadicsommal.
Koszi a megosztast!
Szep napot: Chococat

Tides
Tides Fri, 2010-12-17 09:47

Szia Kiki,
Elkészült, és valóban nagyon finom. Igaz, kettőnknek a mártás sok lett, így betettem a hűtőbe, és meg kell mondjam, minél tovább állt a hűtőben, annál finomabb lett, ízek gyönyörűen összeértek.
Épp ezért legközelebb bizos 2-3 nappal előbb készítem el mártást.
Köszi a receptet!

lubikme
Lubikme / lubikme Wed, 2010-01-13 14:21

Kedves Kiki!
A tejföl kis dobozos volt vagy nagy?Ilyen adag fokhagyma mellé akkor kell a zöldség zöldjét rágni nem?:))

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2010-01-13 16:04

Szia! Kis dobozos volt a tejföl és utána simán lehet emberek közé menni. Semmi zöldrágás!!! :-)
üdv kiki

468
fokhagyma 3 fej
olívaolaj 10 ek
0 ízlés szerint
tejföl 150 g
majonéz 1 ek
fűszerpaprika 1 kk
burgonya 10 db