Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt mártogatni való

Kelt mártogatni való
Kelt mártogatni való
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

...mit kezdhetek a pizzatésztával? Ez volt az első ötlet.

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Mártogatós

Sütőzsiradék

Tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a vízben felfuttatjuk, az alapanyagokat összekeverjük és meggyúrjuk a tésztát. 1 órán át kelesztjük.
  2. Kinyújtjuk fél ujjnyi vastagra, majd korongokat szaggatunk belőle.
  3. Olajban kisütjük mindkét felét, akkor jó, ha felfújódik és fánk kinézete van.

Mártogatós

  1. A tejfölt, a tojást és a sajtot egy magas falú tálba tesszük, megfűszerezzük és botmixerrel összepépesítjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 546
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Moki

Mióta szakács: 2015.02.16.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: szerb
adag: 3 főre
kalória: magas

egyéb elnevezések

sós fánkocskák sajtos-tejfölös szósszal, kelt tésztás mártogatós, tejfölös mártás kelt bucikkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

959
finomliszt 50 dkg
víz 2.5 dl
friss élesztő 20 g
1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
tejföl 1 ek
tojás 1 db
sajt 10 g
fokhagymapor 1 kk
petrezselyem 1 csipet
0.5 kk