Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundázott kapros rizsgombóc

Bundázott kapros rizsgombóc
Bundázott kapros rizsgombóc
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggel úgy keltem fel, hogy valami rizses elemózsiát szeretnék csinálni. Eleinte a koktélrákos rizottó ötletét latolgattam, aztán "úgy sincs itthon hozzá semmi, de el szeretném használni, ami van a hűtőben"-alapon ez a rizsgolyó jött létre végül.
 

hozzávalók / 2 adag

A gombóchoz

A panírozáshoz és a sütéshez

ajánlat

Két verziót csináltam, és bátran tudom ajánlani azt is amibe teszünk fél konzerv májkrémet, valamint kicsit több tejfölt és mustárt. Érdemes megkóstolni, nagyon finom! Ezenkívül biztos, hogy fogok olyat is csinálni, amibe tonhal van májkrém helyett.. az mégiscsak gourmet-bb :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sós, vegetás vízben megfőzzük.
  2. Közben elkészítjük a kapros besamelt: olajon megfuttatjuk a lisztet, apránként adagolva tejjel felöntjük, és kevergetjük míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk (frissen őrölt tarkaborssal), majd hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Ha a tűzről levettük, belekeverünk egy tojás sárgáját, és végül a tejfölt.
  3. Az így kapott jó sűrű mártást összekeverjük a kifőtt rizzsel. Reszelt füstölt sajttal dúsítjuk a masszát.
  4. Golyókat formázunk belőle és előbb felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetjük, vagyis: panírozzuk.
  5. A golyók derekáig érő forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 029
elküldve: 4
receptkönyvben: 253
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros rizsgolyó, kapros-sajtos rizsgolyó, kapros-sajtos rizsgombóc

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-08-26 14:22

Én akkor készítek hasonlót, ha marad főtt rizsem. Nagyon jó recept. Én is laposra formázom.A kapor, és a besamel eddig eszembe sem jutott.Petrezselyemmmel és tárkonnyal,és kevés apróra vágott sonkával készítettem eddig. Kösz az ötletet. Üdv,Olgis.

Manolya
Manolya / Manolya Mon, 2011-09-26 10:57

Szia!
Ötletes nagyon, rég elmentettem a receptkönyvemben, viszont még nem készítettem sosem, a kérdésem hogy mit adsz mellé? Bocsi, de kezdő vagyok sosem tudom mit főzzek és mit mivel:)

Andicska
Andicska / Andicska Tue, 2011-09-27 07:22

Szia!
Tulajdonképp ez egy ugyanolyan köret, mint mondjuk a petrezselymes krumpli, csak picit nehezebb..
Emiatt én mindenképp vmi könnyűt szervíroznék. Nem húst. Mondjuk halat. De emlékszem, amikor én csináltam, akkor vmi tejszínes koktélrák mártás volt. apropó, még egy jó tanács: Mivel tényleg elég sok keményítő van benne, érdemes vmi mártással fogyasztani. Hogy milyennel, az már fantázia kérdése :)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Mon, 2011-03-28 09:22

Ezt tuti megcsinálom:))csak nem golyókat formálok,hanem laposakat,mint a fasirozott.Macerás a golyók sütése,bár kisebb edényben megoldhato.Köszi a jó kis receptet:))

HNikikee
HNikikee / HNikikee Thu, 2011-02-03 20:42

Szia!Ez jól hangzik!Ha majd lesz finom friss kapor ki is fogom próbálni,addig meg a szemem legeltetem.Nálunk úgy is menő köret a rizs.Fő a változatosság.Köszönöm!

2157
gyors rizs 25 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
tej 5 dl
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
kapor 0.5 csokor
tejföl 3 ek
füstölt sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 5 ek
tojás 1 db
napraforgó olaj 3 dl