Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rizsgombóc Tésztásfül konyhájából

Sajtos rizsgombóc Tésztásfül konyhájából
Sajtos rizsgombóc Tésztásfül konyhájából
43 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor maradékból csinálom. Ha marad főtt rizs, és panírból marad tojás. Nem mennek veszendőbe.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szoktam különféle fűszerekkel ízesíteni, ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst olajon megdinszteljük üvegesre, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Megfőzzük.
  2. A főtt rizsbe belekeverjük a sajtot, tojást, sót, borsot, kis marék zsemlemorzsát. Csak annyit, hogy tapadós legyen.
  3. Kis golyókat gyúrunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatjuk.
  4. Forró olajban kisütjük aranybarnára.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 965
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rizsgolyó, rizsgolyó, ementáli sajtos rizsgolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1440
rizs 25 dkg
víz 3 dl
napraforgó olaj 5 dl
tojás 2 db
ementáli sajt 15 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg