Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-zöldséges húsgombóc

Paradicsomos-zöldséges húsgombóc
Paradicsomos-zöldséges húsgombóc
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy újságban találtam. Kicsit módosítottam rajta a saját igényeknek megfelelően, és így egy nagyon finom egytálétel készült belőle :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, apróra vágjuk.
  2. A darált húst összekeverjük a tojással, az aprított petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd az így kapott masszából kis gombócokat formálunk.
  3. A felkockázott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, illetve 1 dl vizet, ezeket jól összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá bazsalikomot, illetve a maradék 2 gerezd zúzott fokhagymát.
  4. Ha már a paradicsom is összeesett, levet engedett, a húsgombócokat helyezzük a paradicsomszaftba, és lefedve főzzük fél órát.
  5. Ezután forgassuk meg a gombócokat, és adjuk hozzá a többi zöldséget is, majd főzzük addig, amíg meg nem puhulnak. Figyeljünk az ízesítésre, pótoljuk a fűszereket a főzés során!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 240
elküldve: 2
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nhor

Mióta szakács: 2017.03.31.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges húsgolyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
darált sertéshús 1 kg
tojás 3 db
paradicsom 50 dkg
cukkini 30 dkg
padlizsán 30 dkg
piros kaliforniai paprika 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
víz 1 dl