r
Nosalty Logó

Bulguros hús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katrin
Bulguros hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1697 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 340 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3885.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4855 micro
Összesen 1697 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon, majd belerakjuk az apróra összekockázott csirkecombokat. A maradék csirkecomb csontját pedig lefagyasztjuk, s jó lesz húslevesbe. Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük a víz kb. felével. Beleszórjuk a borsot, köménymagot, s 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát, és azokat is belerakjuk.
  2. Forrás után kb. 15 percig főzzük takarék lángon fedő alatt, de azért néha megkevergetjük. Megnézzük villával, s ha már kezd puhulni a hús, akkor a zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, levágjuk a tetejét, s rászórjuk a húsra, beleszórjuk a zöldborsót. Ráöntjük a többi vizet, s fedő alatt puhára főzzük még kb. 15-20 percig, közben többször megkeverjük.
  3. Ha úgy látjuk, hogy még elbírna egy kis vizet, akkor önthetünk rá egy kicsit. Ha letelt a 15-20 perc, akkor elzárjuk alatta a gázt, de még kb. 5-10 percig fedő alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, és magába szívja a nedvességet.
  4. Én ilyenkor ki szoktam venni a paradicsom- és a paprikadarabokat, s csak utána tálalom.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 22623
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 15.

Ajánló

Szerintem a bulgur nagyon finom, s akár cukorbetegek is fogyaszthatják. Ízre olyan finom, mint a rizs. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a rizses húst, ez a bulguros hús ugyanolyan finom, de sokkal egészségesebb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek