r
Nosalty Logó

Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabimami58
Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Összesen 462 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Összesen 3696 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Összesen 144 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 462 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7978.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    3761 mg
  • Nátrium
    2466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    574 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    2810 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8031 micro
Összesen 3696 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Elkészítés

Vagdalt masszához

  1. Brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, egy 2 literes lábosba tesszük, kelbimbót külső levelektől megtisztítjuk, megmossuk, és a brokkolihoz tesszük. Majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és csipet sóval 20 perc alatt puhára főzzük. Ha meg főtt, leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  2. Közben a darált húst egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk, a tojást, sót ízlés szerint, megtisztított, apróra zúzott vöröshagymát, fokhagymaport, majorannát, rozmaringot, őrölt pirospaprikát, őrölt borsot, gyömbért, zsemlemorzsát és az áztatott, jól kifacsart kenyeret. Ezt jól összedolgozzuk.
  3. Majd egy 38x36 cm-es tepsit 3 evőkanál olajjal kikenünk. Ezután tepsi méretű alufóliát tépünk, megolajozzuk, és a fasírozott masszánk felét elterítjük rajta, ezután a brokkolis kelbimbó felét középrészre hosszában rúd alakba tesszük, és a fólia segítségével felcsavarjuk. Ha ez megvan, fóliáról tepsibe csúsztatjuk, és egyenletesre formáljuk, ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
  4. Végül egy felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással készre sütjük 40-perc alatt. Tepsiben kicsit állni hagyjuk, és szeleteljük, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1626
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Ajánló

Bármilyen alkalomra ajánlani tudom, nagyon finom kiadós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt
Gabimami58 139 recept

Gyermekeim, unokáim kérésére már több alkalommal elkészítettem, brokkolis-kelbimbós töltelékkel ízletesebbnek tartják a vagdaltat. Főleg, mivel mindkettő saját termésből van.

Hozzávalók

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!