Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt

Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt
Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekeim, unokáim kérésére már több alkalommal elkészítettem, brokkolis-kelbimbós töltelékkel ízletesebbnek tartják a vagdaltat. Főleg, mivel mindkettő saját termésből van.

hozzávalók / 8 adag

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

ajánlat

Bármilyen alkalomra ajánlani tudom, nagyon finom kiadós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, egy 2 literes lábosba tesszük, kelbimbót külső levelektől megtisztítjuk, megmossuk, és a brokkolihoz tesszük. Majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és csipet sóval 20 perc alatt puhára főzzük. Ha meg főtt, leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  2. Közben a darált húst egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk, a tojást, sót ízlés szerint, megtisztított, apróra zúzott vöröshagymát, fokhagymaport, majorannát, rozmaringot, őrölt pirospaprikát, őrölt borsot, gyömbért, zsemlemorzsát és az áztatott, jól kifacsart kenyeret. Ezt jól összedolgozzuk.
  3. Majd egy 38x36 cm-es tepsit 3 evőkanál olajjal kikenünk. Ezután tepsi méretű alufóliát tépünk, megolajozzuk, és a fasírozott masszánk felét elterítjük rajta, ezután a brokkolis kelbimbó felét középrészre hosszában rúd alakba tesszük, és a fólia segítségével felcsavarjuk. Ha ez megvan, fóliáról tepsibe csúsztatjuk, és egyenletesre formáljuk, ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
  4. Végül egy felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással készre sütjük 40-perc alatt. Tepsiben kicsit állni hagyjuk, és szeleteljük, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 425
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vagdalt brokkolival és kelbimbóval, brokkolis-kelbimbós vagdalt, vagdaltt brokkolival kelbimbóval töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

461
darált sertéshús 1.3 kg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagymapor 2 kk
kenyér 4 szelet
zsemlemorzsa 3 ek
majoranna 1 tk
gyömbérpor 1 kk
fűszerpaprika 4 g
rozmaring 2 g
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint
brokkoli 50 dkg
kelbimbó 15 dkg
1 csipet
tojás 1 db
napraforgó olaj 3 ek