r
Nosalty Logó

Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt

Gabimami58
Brokkolival kelbimbóval töltött vagdalt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

462
Kalória
40.4g
Fehérje
21g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
200.5g
Víz
169.9g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Összesen 462 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Összesen 3696 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Vagdalt masszához

Töltelékhez

Vagdalt rudak kenéséhez

Tepsi olajozáshoz

Összesen 144 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 462 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7978.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    3761 mg
  • Nátrium
    2466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    574 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    2810 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8031 micro
Összesen 3696 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

Vagdalt masszához

  1. Brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, egy 2 literes lábosba tesszük, kelbimbót külső levelektől megtisztítjuk, megmossuk, és a brokkolihoz tesszük. Majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és csipet sóval 20 perc alatt puhára főzzük. Ha meg főtt, leszűrjük, és langyosra hűtjük.
  2. Közben a darált húst egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk, a tojást, sót ízlés szerint, megtisztított, apróra zúzott vöröshagymát, fokhagymaport, majorannát, rozmaringot, őrölt pirospaprikát, őrölt borsot, gyömbért, zsemlemorzsát és az áztatott, jól kifacsart kenyeret. Ezt jól összedolgozzuk.
  3. Majd egy 38x36 cm-es tepsit 3 evőkanál olajjal kikenünk. Ezután tepsi méretű alufóliát tépünk, megolajozzuk, és a fasírozott masszánk felét elterítjük rajta, ezután a brokkolis kelbimbó felét középrészre hosszában rúd alakba tesszük, és a fólia segítségével felcsavarjuk. Ha ez megvan, fóliáról tepsibe csúsztatjuk, és egyenletesre formáljuk, ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
  4. Végül egy felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással készre sütjük 40-perc alatt. Tepsiben kicsit állni hagyjuk, és szeleteljük, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36

Gyermekeim, unokáim kérésére már több alkalommal elkészítettem, brokkolis-kelbimbós töltelékkel ízletesebbnek tartják a vagdaltat. Főleg, mivel mindkettő saját termésből van.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...