r
Nosalty Logó

Brokkolis rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Brokkolis rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3960 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3960 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    347.4 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6716.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    4477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5313 micro
Összesen 3960 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    347.4 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6716.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    4477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5313 micro
Összesen 3960 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat és krumplit megfőzzük héjában. A brokkolit sós, szódabikarbónás vízben harapósra főzzük, de ne főzzük szét.
  2. A kolbász héját lehúzzuk, vastagabb karikára vágjuk, a hagymát tisztítás után kockára vágjuk.
  3. A tejfölt összekeverjük az olajjal. Veszünk egy sütőtálat, kikenjük az alját olajos tejföllel.
  4. A tál alját kirakjuk a karikára vágott krumplival, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk hagymával rárakjuk a felkarikázott tojást.
  5. Következik a karkára vágott kolbász, a tojás, a tetejét pedig meglocsoljuk tejföllel.
  6. Majd rárakjuk sorba brokkoli szeleteket sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval.
  7. Ismét a szeletelt krumpli következezik szintén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vöröshagymával, meglocsoljuk tejföllel.
  8. Végezetül befedjük a maradék brokkolival, ízesítjük sóval, borssal szerecsendióval, majd a maradék tejfölt ráhalmozzuk és egyenletesen elkenjük rajta.
  9. 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk 45 percre addig, amíg szép pirosra sütjük. Tálalás előtt pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 293
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 11.

Receptkategóriák

Brokkolis rakott krumpli
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek