Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkoli felfújt ahogy Piroska készíti

Brokkoli felfújt ahogy Piroska készíti
Brokkoli felfújt ahogy Piroska készíti
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nem vegetáriánusok tehetnek bele karikára vágott kolbászt, attól még finomabb lesz. Legalábbis a férjem szerint. Tálaláskor házi ketchuppal és tejföllel gazdagítjuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss, vagy mélyhűtött brokkolit sós vízben roppanósra főzzük.
  2. Ha nincs maradék főtt krumplink, a kockára vágott krumplit megfőzzük, krumplitörővel kissé szétnyomjuk, hozzáadjuk a brokkolit (egy pár rózsát meghagyunk a díszítésre).
  3. A 2 egész tojást a tejföllel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a reszelt sajt 2/3-ával és a prézlivel felverjük. Rátöltjük a brokkolira, összevegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
  4. Olajjal, vagy vajjal kikent tűzálló tálba töltjük (18 cm átmérőjű).
  5. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  6. Amikor kész van, megszórjuk a maradék sajttal és a lezárt sütőben hagyjuk még 5 percet, amíg a sajt ráolvad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 25 929
elküldve: 14
receptkönyvben: 570
elkészítve: 36/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségfelfújt, sajtos brokkolifelfújt, brokkolis-burgonyás felfújt

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juliska mama
Juliska mama Sun, 2015-02-15 19:22

Ma elkészítettem kolbász nélkül, mivel a menyem nem eszik húst. Így neki is kedveztem az ünnepi ebédnél! Nagyon guszta és fincsi lett. Köszi a receptet! Üdv Juliska mama

b-n
b-n Wed, 2013-10-30 18:17

Jó ideje nézegettem ezt a receptet, ma jött el az ideje. Kinézettre gyönyörű, ízre nagyon finom, vacsorára tökéletes. Ezzel úgy érzem mindent elmondtam! :)

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Sat, 2013-10-12 22:55

Piroska, nagyon finom volt a brokkoli felfújt. Pontosan követtem a receptedet. Kolbász nélkül is tökéletes és gyönyörű. Szerintem még 3 embernek is elég a mennyiség.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-10-13 08:54

Örülök, hogy tetszett és köszönöm a visszajelzést. Lehet, hogy 3 személynek is elég, mert a fiam mindig dupla adagot kér belőle, annyira szereti, azt nem kalkuláltam bele.

Csefezs
Csefezs Mon, 2013-10-07 12:58

Kedves Piroska!
Most van a sütőben! Eddig mindig rakott zöldségekkel próbálkoztam, ez az első felfújt próbálkozásom. Megláttam a receptet, és azonnal nekiláttam! Isteni az illata, biztosan a végeredmény is nagyon szuper lesz! Köszönöm a receptet! Szép napot,
Zsuzsi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-10-07 18:34

Kedves Zsuzsi!
Remélem, hogy jó volt a végeredmény és eddig már jó étvággyal el is fogyasztottátok.
Üdvözöllek, Piroska

bubillaiam
bubillaiam Wed, 2013-05-01 02:19

Heló, lehet, már kérdeztétek, de annyi komment van - és lusta vagyok átolvasni... :/ Ha a krumpli helyett kicsi lisztet használok; így érzésre (hogy "állagilag" szeressem, olyan könnyű pitetésztásra gondoltam), az ehető lesz? Vagyis "Ti meg tudnátok csinálni liszttel, ha akarnátok?" :) Az van, hogy én nem eszem krumplit sosem, emiatt soha nincs itthon, mégha alapdolog is :) De olyan jól néz ki. Vzsint, ha kihagyom a krumplit, akkor összefolyik. Vagy lehet cssinálni csak brokkolival? Vagy karfiollal =van ez a gyorsfagyasztott brokolis-karfiolos répás mixem is!! Szóval? :) Előre is köszönöm!!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2013-05-01 07:39

Igen kérdezték, alább a kagylótésztát ajánlottam, de tehetsz bele lisztet, vagy búzadarát, de csak annyit, hogy laza maradjon a massza. Neked is ajánlom a "Brokkolis spagetti" receptemet. A receptjeim között a 2 oldalon találod meg. Üdv.

mommomo
mommomo Sun, 2013-04-28 11:20

Kedves Piroska, nagyon tetszik ez a recept, nagyon gusztusos a fotón. Szerinted mi történne, ha kihagynám belőle a tojásfehérjét? El lehet készíteni anélkül? üdv, Móni

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-04-28 18:46

Kedves Móni, fehérje nélkül is el készítheted, de akkor több tojássárga kell bele és esetleg még több tejföl, hogy lazítsad. Persze akkor nem felfújt lesz, de biztosan finom lesz úgy is. Üdv. Piroska

mommomo
mommomo Mon, 2013-04-29 20:37

Köszönöm, meg fogom próbálni így elkészíteni. A tojáshabtól valamiért viszolygok, azért kérdeztem. Emiatt nem is nagyon vagyok a felfújtak bolondja, de ez a brokkolis nagyon-nagyon tetszik, hogy muszáj lesz valahogy megcsinálnom :) Köszönöm és üdv, Móni

horianna
horianna Sun, 2013-04-21 10:00

Csodálatos a recept, tudnál nekem esetleg a krumplira egy másik alternatívát mondani?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-04-21 16:36

Krumpli helyett használhatsz valamilyen tészta félét pl. kagylótésztát, csak akkor nem kell összetörni. Nézd meg a "Brokkolis spagetti koszorúmat". A receptjeim között a második oldalon megtalálod.

almamag
almamag Sat, 2013-02-09 09:50

Kedves Piroska! Egy fej brokkoli itt veri magár a hűtőben, pont erre a receptre várt! Nagyon kevés húst eszem, így ez a recept a nyerő. De finom lesz! Köszönöm a csodálatos recepteket! - ez már nem az első :-) Üdv. Ili

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-02-09 11:32

Kedves Ili!
Én köszönöm, aranyos vagy. Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Üdvözlettel. Piroska.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-04 22:39

Nagyon guszta, látványos finomság, köszönöm szépen a receptet.
Amint lehet, elkészítem, végre már mindenki eszi a családban, a brokkolit.:-))

b_melcsi
Melcsi / b_melcsi Sun, 2013-02-03 19:26

Elkészítettem ezt a fantasztikus receptet. Bizony állíthatom, hogy nem csak a látványa ilyen ínycsiklandó ;)
Ezennel a kedvenc receptjeim közé sorolom :)
Nagyon köszönöm.

csato
csato Sun, 2013-02-03 00:42

Csuda szép!!!!!!!!!!Na igen ,ilyen receptekre várva csöngök itt!!!!!!!Üdv Csató

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-02-03 00:05

Kedves Piroska!
Jaj, de guszta a felfújtad! Látom, mindent megteszel, hogy a kis vegetáriánusod ne maradjon éhen. Sőt, fenségeseket lakomázhasson. Nagyon ügyes vagy.:) Ki fogom próbálni, úgyis olyan zöldség-ehetnék vagyok már napok óta.
Puszi: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-02-03 08:23

Kedves Fahéj!
Valóban mindent megteszek a fiamért. Mondják is a kollégái, hogy irigylik, de neki köszönhetem, hogy itt vagyok köztetek, mert ő szorgalmazta a számítógép használatát és a fotóimat is ő vágja.
Ha jól emlékszem a karfiolt is szereted azzal is finom. Puszi: Piroska

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-02 22:48

Kedves Piroska, egy újabb kis remekmű! Csoda magas, biztos könnyű és finom! Mentettem, mert szeretjük a brokkolit. Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-02-03 08:14

Kedves Torma, köszönöm szépen. Nagyon egyszerű és egy-kettőre meg van. Szép vasárnapot. Puszi: Piroska

bjk
Bjkata / bjk Sat, 2013-02-02 21:14

Kedves Piroska!
Biztosan ki fogom próbálni, mert nagyon szeretjük a zöldséges ételeket, és ez nagyon finomnak tűnik!
Üdv: Kata

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-02-02 20:43

Hű, de szép, hű de jó! Most azonnal bele tudnék harapni. Feltétlenül elkészítem. Köszönöm a receptet. Üdv: Évi néni

496
brokkoli 30 dkg
burgonya 3 db
tojás 2 db
tojásfehérje 3 db
sajt 7 dkg
tejföl 0.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
vaj 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 1 ek