r
Nosalty Logó

Zöldbabfelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Zöldbabfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1080 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2431 micro
Összesen 846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított zöldbabot a szokásos módon aprítom, a hagymát kockára vágom.
  2. Vajon pirítom a hagymát, majd hozzáadom a babot, kevés vízzel és sóval puhára párolom. A végén leveszem a fedőt, hogy a víz teljesen elpárologjon, hideg helyen gyorsan kihűtöm.
  3. A tojásfehérjéket a kisrugóssal kemény habbá verem pár csepp citromlével.
  4. Egyenként hozzáadom a sárgákat, majd kanalanként a lisztet, a megpárolt zöldbabot, a petrezselyemzöldet, végül borsot őrlök rá és könnyű kézzel összevegyítem.
  5. Kivajazott, lisztezett formában előmelegített sütőben közepes lángon megsütöm.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33538
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 18.

Ajánló

Előételnek, köretnek, reszelt sajttal (a tésztához adva) és salátával könnyű vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabfelfújt
Harmathy Ildikó 313 recept

A zöldséges felfújtak a békebeli konyhaművészet kedves ételei. Előszeretettel sütöm a zöldséges felfújtakat tortaformában, mert a szétkattintható szélű tortaforma rém praktikus és nagyon mutatós a cikkekre vágott felfújt. Azt remélem mindenki tudja, hogy tortaforma karimájába pontosan fordítva kell behelyezni a lapot, mint ahogy megvesszük: a lap karimája a formában lefelé legyen, mert akkor lehet a megsült lapot a csapókéssel szépen elválasztani a sütőlaptól, a karima nincsen útban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...