r
Nosalty Logó

Zöldbabfelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Zöldbabfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 846 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 211 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1080 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2431 micro
Összesen 846 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított zöldbabot a szokásos módon aprítom, a hagymát kockára vágom.
  2. Vajon pirítom a hagymát, majd hozzáadom a babot, kevés vízzel és sóval puhára párolom. A végén leveszem a fedőt, hogy a víz teljesen elpárologjon, hideg helyen gyorsan kihűtöm.
  3. A tojásfehérjéket a kisrugóssal kemény habbá verem pár csepp citromlével.
  4. Egyenként hozzáadom a sárgákat, majd kanalanként a lisztet, a megpárolt zöldbabot, a petrezselyemzöldet, végül borsot őrlök rá és könnyű kézzel összevegyítem.
  5. Kivajazott, lisztezett formában előmelegített sütőben közepes lángon megsütöm.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33388
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 18.

Ajánló

Előételnek, köretnek, reszelt sajttal (a tésztához adva) és salátával könnyű vacsora.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabfelfújt
Harmathy Ildikó 313 recept

A zöldséges felfújtak a békebeli konyhaművészet kedves ételei. Előszeretettel sütöm a zöldséges felfújtakat tortaformában, mert a szétkattintható szélű tortaforma rém praktikus és nagyon mutatós a cikkekre vágott felfújt. Azt remélem mindenki tudja, hogy tortaforma karimájába pontosan fordítva kell behelyezni a lapot, mint ahogy megvesszük: a lap karimája a formában lefelé legyen, mert akkor lehet a megsült lapot a csapókéssel szépen elválasztani a sütőlaptól, a karima nincsen útban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek