Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parasztkuglóf

Parasztkuglóf
Parasztkuglóf
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sós felfújtra vágytam, és valami jó magyaros ízesítéssel gondoltam, hát ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szaftos húsok köreteként vagy önmagában egytálételként is megállja a helyét ez a remek magyaros felfújt.

Én Hosszúhegyi száraz rosét kívántam meg hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Alapanyagok elősütése, főzése

  1. A szalonnát kockára vágjuk, üvegesig pirítjuk, majd mehet bele a csíkokra vágott sonka, mikor az is megpirult, a karikára vágott kolbászok mindkét felét is enyhén lepirítjuk.
  2. A serpenyőben maradt zsírra mehet a karikára vágott hagyma, majd a csíkokra vágott kápia paprika, mikor ez is lepirult, mindenkit hűlni teszünk.
  3. A zöldbabot üvegből lecsorgatjuk, vagy friss zöldbabból készítjük, főzés, hűtés után szintén lecsorgatjuk.
  4. A tésztát megfőzzük, sós vízben, szűrés után hűtjük, lecsorgatjuk.

Bekeverés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját a liszttel, tejföllel, pici sóval, két ek. olajjal (nekem mogyoróolaj volt itthon, de ugyanolyan jó a napraforgó, repce, olíva, stb.) sütőporral habosig keverjük.
  2. Mehetnek bele a lehűtött, lecsorgatott előkészített alkotóelemek.
  3. A tojásfehérjét, kemény habbá verjük.
  4. Óvatosan átkeverjük a masszával.

Sütés

  1. A szilikon sütőformát 2 ek. olajjal kikenjük, beleszórjuk, és körben egyenletesen eloszlatjuk a szezámmagot.
  2. A bekevert masszát az előkészített formába töltjük, simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 175 fokon 40 percig, ill. tűpróbáig sütjük légkeveréssel, hogy szép aranybarna legyen.
  4. Formából hűlés után kifordítjuk a forma méreteihez alkalmazkodó deszkára. Szeleteljük, megesszük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 604
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jasper

Mióta szakács: 2018.07.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sós felfújt , sós kuglóf, magyaros kuglóf

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-08-08 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

537
zöldbab 200 g
füstölt szalonna 100 g
gyulai kolbász 100 g
pulykamell sonka 200 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kápia paprika 1 közepes db
csuszatészta 125 g
tojás 4 db
tejföl 200 g
finomliszt 4 ek
földimogyoró olaj 4 ek
szezámmag 2 ek
sütőpor 1 csomag