Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás karfiolfelfújt

Medvehagymás karfiolfelfújt
Medvehagymás karfiolfelfújt
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a zöldséges ételeket, igyekszem sokféleképpen elkészíteni őket, hogy ne legyen unalmas. A juhtúró azért került bele, mert volt itthon még egy kis darab, és nem akartam, hogy rámromoljon, de nagyon jó választás volt, finoman érződik benne az "erős" íze, különlegesebbé teszi az ételt.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Köretként és önálló főételként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 fej rózsáira szedett karfiolt puhára főzünk, leszűrjük, és krumplinyomóval összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a 3 db egész tojást, sót, borsot, 10 levél medvehagymát apróra vágva, 4 ek szénhidrátcsökkentett lisztet, és kb 50 g juhtúrót (ami még volt itthon).
  3. Kivajazott jénaiba öntjük a masszát, tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 558
elküldve: 10
receptkönyvben: 283
elkészítve: 10/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Timce

Mióta szakács: 2010.10.24.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sós karfiolos felfújt, sült karfiolpüré, juhtúrós karfiolfelfújt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Tue, 2014-10-21 11:34

Ezzel a recepttel, csak kettő észrevételem van az egyik, hogy nagyon jó, a másik, hogy Pécs környékén rengeteg medvehagyma van, és mindig halogattam a szedését, amíg késő nem lett, de tavasszal szedek és el is teszem. A recept mentve. üdv Ticcsi

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-07-13 21:00

Kedves Timce!

Holnap karfiolt szeretnek csinalni, es keresgeles közben a Te receptedre bukkantam, melynek nagyon megörültem, mert eppen "valami masra" vadasztam.

Köszönettel üdvözöllek!
Marti

sziszi01
sziszi01 Thu, 2012-09-27 20:45

Szia!
köszi a receptet! Igaz én juhtúró nélkül, egy kis főtt-füstölt sonkával és füstölt száraz kolbásszal készítettem el (így a husimádó párom is megette).
nagyon finom!
Sziszi

Lillabella
Lillabella Fri, 2012-05-11 12:26

Kedves Timce!

Ez valami csudás lehet, ki kell próbálnom mielőbb. Hm, máris gondolkodom, kit hívjak meg közös kulináris örömre, mert nálunk a pasikat a karfiollal el lehet üldözni itthonról:)

169
karfiol 1 közepes fej
tojás 3 db
medvehagyma 1 csokor
finomliszt 4 evőkanál
juhtúró 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
sajt 5 dkg
vaj 1 ek