Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói göngyölt hús

Brassói göngyölt hús
Brassói göngyölt hús
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem vizsgaétele volt ez a finom étel, mikor szakácsnak készült. Emlékszem, mikor megkóstoltuk, ínycsiklandozóan finomra sikeredett. Azóta én is rengetegszer megsütöm, és mindenkinek ízlik!! A burgonyát a hússal együtt sütöm meg, így nem kell külön bajlódni a körettel.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A töltelékhez

ajánlat

Laza leves mellé ajánlom, hisz ez egy laktató étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét.
  2. A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
  3. A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk. Zsírozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj, vagy zsír darabkákat teszünk rá.
  4. Burgonyát szeletelhetünk, megfűszerezve a hús mellé. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
  5. Savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 110 457
elküldve: 37
receptkönyvben: 809
elkészítve: 51/56
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres töltött tarja, töltött tarja,mustáros hús,göngyölt hús,töltött hús

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-04-20 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Zera84
Zera84 / Zera84 Sat, 2017-03-25 19:27

Nagyon finom lett, csinálok máskor is. Én öntöttem mellé egy kevés vizet is, hogy ne száradjon ki.

Énésén
Énésén Mon, 2017-03-20 06:51

Bocsánat, de lehet, hogy én vagyok az idióta, figyelmetlen, de sehol nem találom a hozzávalóknál, hogy mibe csomagoljuk. Azt olvasom, hogy " a tölteléket rátesszük a húsra és becsomagoljuk. " Mibe???? Megköszönöm a segítséget.

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2017-03-20 09:26

Üdv!Már nem akarlak minősíteni,mint ahogy az első mondatodban írod.......,de ez magától érthető...."A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk."
A húsba csavarjuk a tölteléket.........

Davida
Davida Sat, 2017-03-18 21:58

Ma ez volt nálunk a vendégváró fogás, és mindenki el volt ragadtatva, olyan fincsi lett, pedig először készítettem. Köszönöm a recptet! :)

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2017-03-19 18:30

Köszi a visszajelzést!!Nagyon örülök neki,hogy ezt készítetted el,na és,hogy még finom is lett annak még jobban!!! :-))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-01-27 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-01-26 03:50

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szaboagi
szaboagi Sun, 2014-05-18 19:11

Ma ez volt az ebédünk, nagyon-nagyon finom lett.Én még néhány vékony szalonna
szeletkét tettem a huskra.A család szerint a töltelék önmagában is nagyon finom.
Köszönöm a receptet!

615
sertéstarja 1 kg
mustár 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
vaj 2 ek
kenyér 4 szelet
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint