r
Nosalty Logó

Brassói göngyölt hús

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Brassói göngyölt hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 616 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 3082 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 214 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 616 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5370.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 3082 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 214 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A tarját kiklopfoljuk. Beáztatjuk a kenyeret, vagy zsömlét.
  2. A hagymát megpirítunk olajban, majd levesszük a tűzről. A kinyomkodott kenyeret rátesszük a hagymára. A fokhagymát beletörjük, hozzáütjük a tojást. A fűszerekkel beízesítjük, és jól elkeverjük, megkóstoljuk.
  3. A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékből teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk. Zsírozott tepsibe pakoljuk, sózzuk, borsozzuk. Vaj, vagy zsír darabkákat teszünk rá.
  4. Burgonyát szeletelhetünk, megfűszerezve a hús mellé. Letakarjuk alufóliával, és sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirítjuk még 10 percig.
  5. Savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 127592
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Laza leves mellé ajánlom, hisz ez egy laktató étel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nővérem vizsgaétele volt ez a finom étel, mikor szakácsnak készült. Emlékszem, mikor megkóstoltuk, ínycsiklandozóan finomra sikeredett. Azóta én is rengetegszer megsütöm, és mindenkinek ízlik!! A burgonyát a hússal együtt sütöm meg, így nem kell külön bajlódni a körettel.

Hozzászólások

szaboagi

Ma ez volt az ebédünk, nagyon-nagyon finom lett.Én még néhány vékony szalonna szeletkét tettem a huskra.A család szerint a töltelék önmagában is nagyon finom. Köszönöm a receptet!

Iluska

Nagyon örülök,hogy ízlett! :-))

Davida

Ma ez volt nálunk a vendégváró fogás, és mindenki el volt ragadtatva, olyan fincsi lett, pedig el?ször készítettem. Köszönöm a recptet! :)

Iluska

Köszi a visszajelzést!!Nagyon örülök neki,hogy ezt készítetted el,na és,hogy még finom is lett annak még jobban!!! :-))

Törölt felhasználó

Bocsánat, de lehet, hogy én vagyok az idióta, figyelmetlen, de sehol nem találom a hozzávalóknál, hogy mibe csomagoljuk. Azt olvasom, hogy " a tölteléket rátesszük a húsra és becsomagoljuk. " Mibe???? Megköszönöm a segítséget.

Iluska

Üdv!Már nem akarlak min?síteni,mint ahogy az els? mondatodban írod.......,de ez magától érthet?...."A hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral, a töltelékb?l teszünk egy halmot mindegyikre, majd becsavarjuk." A húsba csavarjuk a tölteléket.........

Zera84

Nagyon finom lett, csinálok máskor is. Én öntöttem mellé egy kevés vizet is, hogy ne száradjon ki.

Iluska

Köszi a visszajelzést!!! Örülök,hogy elkészítetted!!! :-)))

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek