Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye 9. - pulykamellel

Brassói aprópecsenye 9. - pulykamellel
Brassói aprópecsenye 9. - pulykamellel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jobban szeretem a pulykahúst, mint a disznóhúst, a brassóit és a zöldségeket viszont imádom. Ez a fajta sokkal hamarabb elkészül, mint az eredeti.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és fokhagymát, azokat is megpároljuk.
  3. A húst kis kockákra vágjuk, rászórjuk az alapra.
  4. A zöldfűszerek kivételével fűszerezzük a húst: só, bors, őrölt paprika, majoranna...
  5. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot vagy paradicsomot. Ha rendes paradicsom, akkor előtte leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és kivágjuk a zöld részt a tetején.
  6. Ha a hús már fehér, jöhet a (mirelit) zöldborsó is. Amennyiben nincs elég lé alatta, félig felöntjük vízzel, és fedő alatt pároljuk.
  7. Megpucoljuk a krumplit, megmossuk, és kockákra vágjuk. Olajban kisütjük, sózzuk, és jól lecsepegtetjük.
  8. Kb. 5 perccel a készre főzés előtt hozzáadjuk a húshoz a zöldfűszereket is, pl. a petrezselymet.
  9. A húsról levesszük a fedőt, és addig főzzük, amíg elpárolog alóla a víz.
  10. Ha kész a hús, hozzáadjuk a krumplit, és óvatosan összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 76 600
elküldve: 13
receptkönyvben: 556
elkészítve: 29/45
Facebookon megjelent: -

szakács

J.K.

Mióta szakács: 2011.01.29.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges pulykaragu burgonyával, pulyka-brassói gyorsan

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Thu, 2015-01-08 21:19

Én keveslem a 3 gerezd fokhagymát, több mint másfél kiló anyaghoz, mert én úgy tudom a brassói egyik lényege a fokhagyma, és zöldség nincs benne, viszont imádom a zöldborsót és a brassóit is, tehát ki fogom próbálni üdv Ticcsi

chatnoir79
chatnoir79 Mon, 2012-04-02 13:49

Elkészítettem én is, nagyon finom lett!!! :) Köszönjük a receptet!

Csigi
Csigi Sat, 2011-12-03 16:04

Elkészítettem ebédre, nagyon finom lett, mind elfogyott egyszerre :))

J.K.
J.K. / J.K. Tue, 2011-06-28 23:00

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon örülök, hogy erre a receptre esett a választás, annak meg főleg, hogy ízlett is.
További jó főzőcskézést!
J.K.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-06-16 16:00

Kedves J.K.!
Nagyon finom második fogás volt a mai ebédünknél.
Köszönöm szépen:-))
Szép napot és holnapot kívánok!
Éva-Anyóca

427
pulykamell 50 dkg
burgonya 60 dkg
zöldborsó 20 dkg
paradicsom 2 közepes db
tv paprika 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint