r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye 9. - pulykamellel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
J.K.
Brassói aprópecsenye 9. - pulykamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 427 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1707 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 427 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    1973 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5528 micro
Összesen 1707 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és fokhagymát, azokat is megpároljuk.
  3. A húst kis kockákra vágjuk, rászórjuk az alapra.
  4. A zöldfűszerek kivételével fűszerezzük a húst: só, bors, őrölt paprika, majoranna...
  5. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot vagy paradicsomot. Ha rendes paradicsom, akkor előtte leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és kivágjuk a zöld részt a tetején.
  6. Ha a hús már fehér, jöhet a (mirelit) zöldborsó is. Amennyiben nincs elég lé alatta, félig felöntjük vízzel, és fedő alatt pároljuk.
  7. Megpucoljuk a krumplit, megmossuk, és kockákra vágjuk. Olajban kisütjük, sózzuk, és jól lecsepegtetjük.
  8. Kb. 5 perccel a készre főzés előtt hozzáadjuk a húshoz a zöldfűszereket is, pl. a petrezselymet.
  9. A húsról levesszük a fedőt, és addig főzzük, amíg elpárolog alóla a víz.
  10. Ha kész a hús, hozzáadjuk a krumplit, és óvatosan összekeverjük.
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 105090
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jobban szeretem a pulykahúst, mint a disznóhúst, a brassóit és a zöldségeket viszont imádom. Ez a fajta sokkal hamarabb elkészül, mint az eredeti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.