Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhabrassói kicsit másképp

Marhabrassói kicsit másképp
Marhabrassói kicsit másképp
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sertésmentes, isteni finom és gyors ebéd. :) 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha túl zsíros, nehéz ételnek találjuk, lehet mellé egy frissítő joghurtos-mentás salátát (vagy - az uborkát kihagyva - öntetet) csinálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk. Közepes kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. A marhahúst letisztítjuk, felkockázzuk közepes kockákra, majd libazsíron, nagy lángon megpirítjuk. Közben egy kis sót és fekete borsot szórunk rá. Felszeleteljük a vöröshagymát csíkokra, a marhakolbászt kis kockákra.
  3. Amikor a hús már kapott egy kis kérget, hozzáadjuk a hagymát és a kolbászt, majd közepes lángon pirítjuk, forgatjuk. Közben a megfőtt krumplit leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  4. A húshoz pici füstölt pirospaprikát és friss vagy szárított petrezselymet szórunk, majd ízlés szerint 2-3 fokhagymát nyomunk. Pici vizet öntünk hozzá, és lefedve, kis lángon pároljuk.
  5. A krumplit olajon megpirítjuk, közben sót, borsot adunk hozzá. A lepirított krumplit hozzákeverjük a húshoz, összekeverve pirítjuk még pár percig. Jó étvágyat! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 898
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

In.cuska

Mióta szakács: 2019.03.03.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

brassói marhából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1013
libazsír 1 ek
marhahús 400 g
vöröshagyma 1 közepes db
csípős kolbász 20 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
füstölt pirospaprika 1 kávéskanál
petrezselyem 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 4 közepes db