Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói Györgyi konyhájából

Brassói Györgyi konyhájából
Brassói Györgyi konyhájából
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebéd volt, de akár vendégvárásra is tökéletes, gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg sertéscomb
  • 1 kis csomagos fagyasztott borsó
  • 3 db csemegeuborka
  • olaj
  • bors, magyaros fűszerkeverék, pirospaprika
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 kg burgonya

ajánlat

Egy finom, gyors ebédnek tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és apró kockára vágjuk.
  2. Feltesszük főni a megtisztított, apróra vágott fokhagymával, borssal, fűszerkeverékkel.
  3. A borsót a felforrt vízbe tesszük, és 10 perc alatt puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt a hús, öntünk alá olajat, és megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót, az apróra vágott csemegeuborkát, és meghintjük pirospaprikával. Pár perc alatt készre sütjük.
  5. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hosszában apró csíkokra vágjuk, jól megtöröljük.
  6. Bő, forró olajban készre sütjük.
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 528
elküldve: 4
receptkönyvben: 114
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói, brassói aprópecsenye, fokhagymás sertéscomb burgonyakörettel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boss666
Boss666 Thu, 2013-07-25 16:05

Magyaros fűszerkeverék... Nélkülözhetetlen a brassóihoz. Legalább annyira mint a csemegeuborka!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-05-30 07:37

Ez egy étel, vegyük úgy, hogy név nélkül, - de a látványa guszta, és biztos, hogy finom is lesz.
Az már annyira mindegy, hogy mi a neve,...még ha tudjuk is, mi az eredeti Brassói, attól még finom lehet ez a változat is.
Ki fogom próbálni.:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-06-02 10:28

Kedves kgyorgyi1968!
És ez a zöldborsós megoldással készült Brassói, nagyon finom lett, köszönöm szépen,a család csak szedett és szedett, öröm volt nézni, :) , - amint jobban beindul a kertünkben a zöldborsó dömping, még fogom készíteni, köszönöm!!!! :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-06-03 07:46

Kedves Györgyi!

Hát ami finom, az finom :D
Örülök, hogy nevettél! :D
A Zöldborsós Brassóid pedig az lett... :) :D

Szép napot kívánok, - és már nagyon várom, hogy végre ide érjen a NYÁR!!!! ,- a növények is kiabálnak érte,a magok is alig akarnak kikelni, a palántákat is a nap csodákra biztatná! :) , mi emberek is,most már nagyon várjuk :) , .............fura dolgokat látok, : tegnap este hat óra fele, a szomszédunk újra begyújtott, mint pár napja már észrevettük,... június második napja van !!,..tuti, hogy mások is vannak, akik még befűtenek, sajnos :( , mi meg a melegebb ruháktól alig szabadulunk, még eddig alig volt olyan nap, hogy ne vettük volna fel, ha máskor nem reggel tájt és kora estétől, ...szóval : jöhetne a napfény és a nyár!! :D
Várom az ötleteidet.
Éva-Anyóca

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Wed, 2013-05-29 07:24

Tökéletesen igazad van mindenki annak hívja és úgy csinálja,ahogy akarja,a lényeg,hogy ízlik neki :)Azért egyszer próbáld elkészíteni az igazit :)
Ági

Józsika76
Fakanalas / Józsika76 Tue, 2013-05-28 15:47

Ez zöldborsós tokány, szalmakrumplival, de nem Brassói. Nem muszály összevegyíteni az elnevezéseket!