Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye Tímejjja konyhájából

Brassói aprópecsenye Tímejjja konyhájából
Brassói aprópecsenye Tímejjja konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel. Savanyúsággal nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a húst felkockázzuk.
  2. A hagymát üvegesre pirítjuk olajon. Hozzáadjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk.
  3. Ha kifehéredett, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, sót, borsot, kevés pirospaprikát, leveskockát.
  4. Felöntjük kevés vízzel. Ha szükséges, később pótolható.
  5. Lassú tűzön addig pároljuk, míg jó puha nem lesz a hús.
  6. Ha már majdnem kész, meghintjük kevés majorannával.
  7. Sült krumplival tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 81 083
elküldve: 17
receptkönyvben: 353
elkészítve: 33/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói aprópecsenye, brassói sertéshúsból, brassói hasábburgonyával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levin
Levin Mon, 2019-07-08 15:28

Ennek a katyvasznak semmi köze a Brassói aprópecsenyéhez!

Levin
Levin Mon, 2019-07-08 15:26

Ennek a katyvasznak köze nincs a Brassói aprópecsenyéhez!

istvanbene66
istvanbene66 Mon, 2019-07-08 14:54

Ez nem brassói, ez fokhagymás pörkölt, sült krumplival, aminek semmi köze a brassóihoz. Utána kell nézni, szépen, gondosan, pontosan honnan is származik a név, kik és hogyan készítették eleinte, hogyan került az eredeti receptbe zöldborsó is? Az ilyen tradícióval rendelkező ételek megérdemlik a hagyományok feltétlen tiszteletét. A leveskocka pedig olyan, mint esküvői szertartáson a hangos szellentés! Verés jár érte.

Nette
Nette Sun, 2017-03-26 12:28

Mindig így készítem és nagyon szeretjük. Köszönöm a receptet! Üdv.

aduhil
aduhil / aduhil Sun, 2015-06-14 11:33

Kedves Tímejjja!
Koszonom a receptet, nalunk nagyon betalalt. Most fogom elkesziteni harmadjara! Elso alkalommal mindent recept szerint, szigoruan kovettem minden egyes lepest. Par perc alatt el is tunt az egesz annyira izlett paromnak. Masodik alkalommal mar annyi valtoztatassal hogy pulykahusbol keszitettem, de minden mast ugyanugy. Neztem mas receptet is de megis a Tiednel maradok hisz tuti siker. Ajanlani tudom mindenkinek.
Annyi biztos hogy en ezentul ha brassoi apropecsenyet keszitek a Te recepted alapjan fogom!

balintmonika
balintmonika Fri, 2012-05-11 07:11

Ez egy tipikus otthagyós ebéd.Felteszem a tűzhelyre,otthagyom,néha ellenőrzöm és a végén én vagyok a jó háziasszony akinek legalább nyolc keze van;főz,mos,takarít és még nagyon finom ebédet is varázsol egyidőben.Evvel az étellel teljes a siker ebédidőben.

Levin
Levin Mon, 2019-07-08 15:29

Ennek a katyvasznak köze nincs a Brassói aprópecsenyéhez!

406
sertéscomb 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
majoranna 0 ízlés szerint